Storslam för Krischan

- in Studentliv

Krischansta blev de stora vinnarna av årets Tandemstafett. Nationen kammade hem både det ärofyllda Idealpriset och Lilla bergshackan. Sent på lördagseftermiddagen avslutades stafetten med traditionsenligt fontänbad, festbubbel och prisutdelning i Lundagård.

Redan en halvtimme innan Tandemdeltagarna anländer råder en förväntansfylld feststämning i Lundagård, där Tandemstafetten avslutas. Musiken dånar från bergssprängaren vid universitetshuset och på filtar sitter kompisar och nyfikna och väntade in deltagarna.

Mingel och fontänbad

Klockan 17 är deltagarna från Krischansta nation de allra första att komma indansande, intjoande och inhoppande på Universitetsplatsen. En kvart senare bubblar parken av festglädje bland omsorgsfullt smyckade tandemcyklar, fontänbadare och över 1 000 minglande studenter. En av firarna är Sebastian Mellström, som dagen till ära iförd en chockrosa balettkjol.

– Utediscona var det bästa, säger han och verkar nöjd med sina 36 timmar av fest.

”Vi har peppat sönder hela resan”

Krischan blir Tandemstafettens stora vinnare och tar hem Idealbucklan och Lilla bergshackan. Vinnarna dricker sin segerskål direkt ur pokalen.

– Så jävla gött! jublar Wilhelm Lennman från Krischan efter att han höjt bucklan. Vi har verkligen peppat sönder hela resan. Vi har festat hela vägen, och nu ska vi bara fortsätta festen!

Bussresan upp till Göteborg tycker Wilhelm Lennman var resans höjdpunkt. På frågan om hur det kommer att gå nästa år säger han:

– Då tar vi hem Supporterpriset också. Och så behåller vi den här pokalen!

Västgöta festade bäst

Supporterpriset får det lag som har festat mest och bäst på sin tur-och returresa till Göteborg. Årets vinnare av priset är Västgöta nation.

– Vi vann för att vi var sjukt bra och taggade, och för att alla höll igång, säger en segerrusig Peder Holst. Och alla höll verkligen igång hela vägen, det var ingen som kroknade på slutet.

Det bästa under Tandemstafetten var hänget på bussen och discona längs vägen, tycker han. Själva cyklingen tar han med en klackspark.

– För att behålla Supporterpriset använder vi samma trupp nästa år, och ser till att skola in de nya väl, säger Peder Holst.

Festfylld resa

Trots feststämningen verkar ändå mer än en student ha tankar på att åka hem till sängen efter en lång resa.

– Nu ska jag hem och duscha, sen får vi se om det finns krafter kvar till mer fest, säger Ida Areskoug innan hon tillsammans med Johan Baldetorp hoppar hon på den glittriga tandemcykeln och styr kosan ut ur parken.