Två inbrottsförsök i Paradiset

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Samhällsvetarkåren och den närliggande pedagogiska institutionen drabbades under fredagen av två inbrottsförsök där gärningsmannen skadades allvarligt.

– Det har varit en kaosartad morgon, säger Samhällsvetarekårens ordförande Nicolai Slotte.

Samhällsvetarkåren och den Pedagogiska institutionen fick en annorlunda start på fredagen. Ett fönster hade krossats vid entrén till kårhuset i paradiskvarteret när de kom till kontoret. En misstänkt gärningsman hade försökt öppna dörren genom att slå in fönstret, och sedan skurit sig på det krossade glaset.

– Personen tog sig inte in då vi har lås med nyckel på båda sidorna dörren, så vi är glada över att inget har blivit stulet. Däremot är vi just nu oroliga över gärningsmannens tillstånd, då det verkar som denna skadats allvarligt, säger Samhällsvetarkårens ordförande Nicolai Slotte.

Från kårens dörr ledde sedan blodspår över till den pedagogiska institutionen. Där hade en dörr forcerats, och sedan hade personen tagits sig upp till husets tredje våning till en soffgrupp i lokalerna.

– Det verkar som om personen har gått dit för att bandagera sig, säger universitetets säkerhetschef Per Gustafson och fortsätter:

– Det enda som vi vet i dagsläget är att det verkar ha skett tidigt på morgonen. Detta för att blodet som fanns kvar på platsen inte hade stelnat när personalen upptäckte detta.

Har ni fått tag på den skadade personen?

– Inte vad jag har blivit informerad om av polisen ännu, men med tanke på hur det såg ut lär personen ha förlorat mycket blod, och behöver säkerligen läkarvård.

Hur vanligt är det att inbrott sker i paradisområdet?

– Det går i vågor, men stråket genom paradiskvarteret har drabbats en del av inbrott tidigare. Det är bland annat därför som vi valt att införa säkerhetsvakter på området. Men de kan inte göra någon skillnad i det förebyggande arbetet, säger Per Gustafson och fortsätter:

– För tillfället så saknar vi underlaget för att kunna arbeta proaktivt, nu blir det i stället, som i det aktuella fallet, mer krishantering av arbetet.