800 faddrar kickar igång

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Hur ska man få alla nya studenter att känna sig välkomna på LTH? Det är frågan som ställs när hundratals faddrar samlas för att dra igång förberedelserna inför årets nollning.

I fyra sjok under två dagar samlas studenter från teknologkårens tio sektioner för att inleda de gemensamma förberedelserna inför årets nollningsperiod.

– Sen ska vi också köra på Campus Helsingborg, så det är mycket arbete just nu, säger nollningsgeneralen Felicia Seeman.

Sedan en månad tillbaka är styrkorna samlade som ska välkomna de nya teknologstudenterna den 27:e augusti. Temat för årets fadderutbildning: Likabehandling

– Många kanske tänker är det är självklarheter från början, ”jag behandlar väl alla lika.” Men vi vill att folk ska stanna upp och tänka på hur de verkligen bemöter de nya studenterna, säger Felicia Seeman, som har läst teknisk matematik i fyra år.

Felicia Seeman. Foto: Jonas Jacobson
Felicia Seeman.
Foto: Jonas Jacobson

Nollningsarbetet sker i ett tätt samarbete mellan teknologkåren och fakulteten.

Vilka är de klassiska fallgroparna när man håller på med nollningen?

– Synen på alkohol är alltid viktig att ta upp, alla vill inte supa när man introduceras. Även heteronormativiteten på universitetet är viktig att diskutera, säger Felicia Seeman och fortsätter:

– Vi måste våga bryta upp de traditioner som inte fungerar och diskutera varför vi ska bevara de vi har.