Ny termin hela jorden runt

- in Internationellt

I både Italien och Japan besväras makthavarna av ”slöa studenter” och i Kanada önskas fler internationella förmågor. Vet mer om din omgivning i terminens första internationella utblick.

Höjda avgifter för långsamma studenter i Italien

Studentgrupper hotar att protestera mot den nya lag som ger universiteten rätt att höja avgifter för studenter som inte blir färdiga med studierna i tid. De höjda avgifterna för försenade studier ska kompensera regeringens neddragna anslag till den högre utbildningen. Nästan en tredjedel av studenterna beräknas att påverkas, skriver Univeristy world news.

Ökad könssegregering på Irans universitetet

En ny studie gjord av Student News visar på ökad separation mellan könen och på ökad könsdiskriminering i Iran. Kvinnliga studenter hänvisas till separata klasser och får mindre tillträde till universitetskurser de vill läsa. De kvinnliga studenterna får dessutom i större utsträckning än män nöja sig att studera vid landets mindre framstående universitet.

Internationella studenter en investering för Kanadas ekonomi

En ny rapport från en statligt utsedd panel förespråkar att Kanada fördubblar antalet internationella studenter vid sina universitet, från nuvarande 240.000 till 450.000 år 2022. De internationella studenterna uppges inte bara bidra till Kanadas ekonomi genom att spendera stora summor pengar, utan anses också stärka Kanada internationellt. Rapporten rekommenderar bland annat inrättandet av fler stipendier för att uppnå målet.

Japansk undervisning tråkig

En tredjedel av Japans universitetsrektorer menar att undervisningen är tråkig och att den inte är anpassad efter studenternas intressen, enligt nyhetssajten Yomiuri. Undersökningen visade också att 74.6 procent av respondenterna ansåg att studenterna studerade för lite och saknade tillräcklig problemlösningsförmåga.