Första dagen vid Lunds Universitet.

- in Novischbloggen

Vilken var igår. Det var verkligen en super häftig känsla jag satt med, när introduktionen i sal K:B i Kemicentrum började.

Hörsalen var fullsmockad med ivriga studenter och längst fram stod våra framtida lärare, studievägledare, bibliotekarie och massa andra viktiga figurer. Jag satt som den ivriga nybörjare på högskolan, som jag är, med laptopen i högsta hugg för att knappa ner vartenda ord de sa. Vilket visade sig rätt snabbt inte behövdes då all information finns på Sociologens hemsida. Jag njöt med vartenda fiber i min kropp och sög in hela stämningen allt vad jag förmådde. Att sitta där var verkligen en av de bästa stunderna i mitt liv. Ni vet den känsla när man är på rätt ställe, vid rätt tidpunkt? Exakt så var det. Jag hade redan fått kontakt med två deltagare halvtimmen innan, vilket gjorde att socialisera med mina nya kolleger inte var speciellt svårt. Jag kan helt ärligt säga att jag kände mig som något slags socialt geni (självgod? YES!). Jag var avslappnad och bekväm, och bara salig.

Efter introduktion fick jag kontakt med ytterligare två kursdeltagare, varpå jag och en annan tjej fick skjuts in till Sociologen för kl.17.00-minglet, som inte var obligatoriskt. Där satt vi, fyra människor som inte alls känner varandra, i samma bil och samtalade om hur man bäst tog sig till Sociologen och vilka inriktningar vi har och dylikt. Väl utanför Sociologen satt jag mig ner för att bearbeta allt jag hade sett och hört, jag bara satt och log i solskenet. Där fick jag kontakt med tre ytterligare studenter som ska läsa pedagogik, och som skulle på samma mingel. Det var så häftigt. Vi pratade om hur nytt allt var, ja allt det där nya studenter gör. Desto bättre var, var att jag betedde mig som att jag inte hade gjort något annat i hela mitt liv. Jag var lugn, självsäker och glad. I mitt esse med andra ord.

På minglet samtalade jag med ytterligare tre studenter och allt var så underbart avslappnat. Skrattade och skämtade. Underbart galet!

När minglet var slut slog jag följe med två av mingel-studenterna jag hade samtalat med till stationen och avslutade med ett ”Vi ses imorgon!”

Mitt återgivande av denna upplevelse gör verkligen inte den rättvis, men det ger iallafall en bild av hur min första dag på högskolan gick.

Idag kl. 13.00 ska jag ha min första föreläsning. På schemat står det ”Introd. Socialpsykologi. Elias” vilket menas med att boken ”Etablerade och outsiders” ska introduceras. Jag ser fram emot det så infernaliskt mycket. Jag ser även fram emot att få dyka in i litteraturens värld och bara suga åt mig ny kunskap!

Lycka!

T.