Fulbröd

- in Nyheter

Under den senaste veckan har vi på grund av de osmakligt dyra matpriserna dragit ner på lyx i form av köpt bröd och blivit deltidsbagare. Standardbaket går efter ett recept som heter ”fulbröd”.Bröden har fått sitt namn för att det är ett bröd utan någon som helst lyx. Bakandet ställer inga som helst krav på bagaren och resultatet är helt klart fult. Brödet är dock kompakt och fyller ursprungssyftet med all mat: att vara bukfylla.

Recept på fulbröd för den som önskar baka (Anton har genom improvisation och uppfinnaranda förbättrat (?) receptet)):

Mjöl

Vatten

Salt

Honung (om det finns, går lika bra utan)

Jäst (lagom mycket).

Kanske lite mjölk.

Använd dessa ingredienser i valfri mängd tills du skapat deg. Exempel på tillägg för att förgylla smaken:

Rågmjöl

Havregryn

Solrosfrön

I enighet med filosofin ”allt funkar så länge det blir bra” kan det mesta kastas ner i fulbrödet. Rulla degen till boll-liknande former och grädda dem i 15-20 minuter i 250 graders värme. Varning: ha dem inte i ugnen för länge, för då blir ytskiktet hårt som hårdaste sten. Bör ej ätas av klentandade individer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.