Nu appar det

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Nu ska du som student kunna veta allt om din studietid på Lunds universitet. Under onsdagen presenterades både applikationen för Studentlund och för universitetets informationsdagar. 

Komplett med tillhörande ”iCake”-tårta kunde Akademiska föreningen, Lunds universitets studentkårer och Kuratorskollegiet presentera sin interaktiva studentguide under onsdagslunchen.

– Vi gjorde den första applikationen för två år sedan och blev tidigare i år kontaktade igen för att genomföra uppdateringen, säger Sebastian Simson, en av utvecklarna.

Den tidigare Studentlunds- applikationen har fått en rejäl upprustning – och innehåller numera utförligare kalender, karta och annan information som studenten kan undra över.

– Är man intresserad av att komma och plugga till Lund så finns det mesta samlat nu.

Vad skulle ni säga saknas fortfarande?

– Det skulle vara kul att lägga till en funktion som gör att du direkt som användare kan registrera dig som medlem i Studentlund, säger Sebastian Simson.

– Ja, det är en fråga som vi ska diskutera vidare, säger Sandra Johanne Selander, redaktören för studentpaketet som applikationen ingår i.

– Men det är bra att den har kommit ut nu, vi har redan börjat få in kommentarer på hur den ska utvecklas framöver, fortsätter hon.

Dessutom presenterades även vinnaren under onsdagen i den applikationstävling som universitetets avdelning för externa relationer arrangerat inför introduktionsdagarna på universitetet i den 13, 20 och 27 november.

– Ja, det känns riktigt kul att få sin första applikation utlagd, säger vinnaren Madeleine Schoug.

Som ny student på Cross Mobile Publishing-utbildningen på Malmö yrkeshögskola var detta en perfekt utmaning, tycker hon.

– Applikationen är främst riktad till gymnasiestudenter, men eftersom Lunds universitet inte har någon egen applikation annars ännu så bakade jag in sådant som är relevant även för de som redan studerar, säger Madeleine Schoug.

Då kanske du har ett framtida uppdrag framför dig med att bygga en applikation för hela universitetet?

– Ja, jag har nämnt att det finns möjlighet att utveckla materialet framöver, så vi får se vad som händer.

Hur var konkurrensen i tävlingen?

– Ja, konkurrensen var inte så hård eftersom jag var den enda som skickade in ett förslag, men det känns jättekonstigt då det var 10 000 kronor i prispotten.

 

 

Fakta

[checklist]

  • Studentlundsappen täcker stora delar av student och universitetslivet i Lund, men undantag för bland annat Smålands nation som inte ingår i Studentlundssamarbetet. Det förs dock diskussioner om att inkludera fler organisationer framöver.
  • Finansieringen till applikationen kommer från universitetet, som har skjutit till 250 000 till Akademiska föreningen, Lunds universitets studentkårer och Kuratorskollegiet för att skapa fler informationskanaler till nya studenter.
  • Utöver applikationen har en projektledare och det tryckta internationella studentpaket finansierats genom universitetet.
  • Här kan du ladda ner LU Infodagar-appen från Google Play och Appstore
  • Vill du appa mer? Krischanstad och Östgöta nation har egna applikationer, liksom LTH.

[/checklist]