19. Glögg inte bort dryck på julbordet

- in Julkalender

Så är det då dags att värma sig framför julbrasan. Men vilken glögg passar bäst till Kalle Anka? Lundagårds julpanel avrundade med ett sista test.

 

 

Blossa vinglögg:

Frasse Levinsson, 20, pluggar europaprogrammet: Den här är riktigt god.

Oskar Melander, 20, läser fotografi: Jag tror inte den hade varit lika bra kall dock.

Frasse: Nej, värmen är viktig. Samtidigt gäller väl det alla glöggsorter? Vem fan vill dricka kall glögg? Det vore ju som att dricka alkoholfri Sofiero.

Marcus Svensson, 21, studerar lingvistik: Lagom söt, men kanske hade jag kunnat önska mig en saftigare smak? Tror den passar bra till pepparkakor, men ensam är den inte tillräckligt god för att ge mig det jag vill ha, då tar jag hellre en burk Coca-Cola.

 

Vinterglöd vinglögg:

Marcus: Det här smakar fan rävpiss. Känns som en pretentiös glögg, lite som dyrt rödvin. Folk låtsas att de har koll på vad som är gott, men när man sen smakar på vinet som lagrats i tio år smakar det bara skosula. Samma sak med den här glöggen.

Oskar: Hmm… jag tycker den smakar kardemumma. Och vem gillar inte kardemumma? Samtidigt hade den gärna fått vara starkare.

Frasse: Det här smakar typisk glögg. Om man skulle föreställa sig exakt hur glögg skulle smaka skulle det vara… precis så här. På gott och ont. Lite väl förutsägbar, skulle jag säga.

 

Dufvenkrooks vinglögg:

Oskar: En touch av vanilj på den här? Den är härlig, riktigt härlig, en toppenglögg. Den här hade jag köpt hem.

Marcus: Ja! Välkryddad, lite smak av vanilj som Oskar säger, men även choklad och typ… nån slags bär från skogen. Den här är klart bäst i test.

Frasse: Jag tycker den smakar skit. Vad fan. Den första glöggen var stark och varm och lättdrucken. Den här måste jag ju kämpa för att få ner. Inget för mig.

 

 

 

Fakta

[checklist]

  • Varje dag fram till julhelgen kommer Lundagard.se och Lundagard.net att försöka bjuda på det bästa som julen kan ge.
  • Illustrationer: Anna Åkesson.
  • Spana in kalendern på Lundagard.net här

[/checklist]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.