Schemapussel och karnevalsförberedelser

- in Nyheter

Igår började allvaret med 2,5 timmes italienskundervisning. Jag och en drös spanjorer och tyskar ska under 10 härliga tillfällen ses och drillas i språket. Till min stora förvåning så var det även två australiensare med i gruppen, men jag har fått berättat för mig att det finns en hel del italienska influenser (det vill säga en hel del har italienska far-/morföräldrar) i Australien så att invasionen från den kontinenten är stor kanske inte så konstig ändå. Jag tror att det kommer bli en utmaning och en hel del pluggande för att hänga med i tempot. Tydligen ska vi även genomföra 20 timmar onlinestudier så min tidigare förbittring över de något få undervisningstillfällena var inte fullt befogad.

Under dagarna så har jag varit med Therese, en annan tjej från LU, och fixat lite administrativa grejer samt hängt runt i Bologna. Igår var vi ute med Erasmus-gänget som jag träffade förra veckan och tog en aperitivo där det serverades en massa gott italienskt tilltugg. Detta för att sedan styra vidare kosan mot ett tänkt eramus-partaj. Planen fullföljdes inte riktigt utan vi slutade på en irländsk pub istället, minst lika bra tycker jag!

Jag har äntligen lyckats pussla ihop ett bra schema. Som det ser ut nu blir det economics och international law som blir min insats på den juridiska fakulteten under våren. Man har förvånansvärt mycket undervisning om man jämför med Sverige. Jag kommer gå 12 timmar i veckan uppdelat i tvåtimmarslektioner. Och det är ändå bara 18 högskolepoäng. Man får dock väga in att studieperioden är betydligt kortare, ca 2,5 månad här mot ca 4,5 i Sverige så det faller sig ganska naturligt att schemat blir mer intensivt.

På lördag så bär det av till Venedig för en dag. Just nu är det karneval där och det vill man icke missa! Eftersom Venedig bara är två timmar bort så blir det en trevlig dagsutflykt och förhoppningsvis hinner vi se både vackra masker och en och annan gondol. Jag befarar dock att turistinvasionen kommer vara massiv så man får vara beredd på att framkomligheten är begränsad… Imorgon ska jag och Therese gå och se om vi hittar några fräna masker att styra ut oss i, för man måste ta seden dit man kommer!