Bildbattle: En bild i timmen (ungefär)

Nästa bloggbattle handlar som sagt om att fotografera en typisk (om det finns någon sådan?) dag som utbytesstudent. Här kommer Hongkongs bidrag, och glöm inte att rösta på mig eller Hedvig här nedan sen!

08:07 Revelj Vid åttatiden var det dags att stiga upp. Morgonrutinen är att kolla de social medierna, mejlen och läsa nyheter från South China Morning Post samt svenska tidningar.
08:07 Revelj
Vid åttatiden var det dags att stiga upp. Morgonrutinen är att kolla de sociala medierna, mejlen samt läsa nyheter från South China Morning Post och svenska tidningar. Gårdagens tvätt hänger på tork i detta rum av ”compact living”.

 

09:06 Frukost Jag är inte särskilt förtjust i tofu och tycker om att äta en bastant frukost. Därför kör jag fortfarande på en väldigt västerländsk frukost med cornflakes, vaniljyoghurt, blåbär, apelsinjuice, pulverkaffe samt solrosbröd med kokt ägg och kaviar som pålägg. Under tiden gör jag research om huruvida demokrati kan födas ur politiskt våld.
09:06 Frukost
Jag är inte särskilt förtjust i tofu och tycker om att äta en bastant frukost. Därför kör jag fortfarande på en väldigt västerländsk frukost med cornflakes, vaniljyoghurt, blåbär, apelsinjuice, pulverkaffe samt solrosbröd med kokt ägg och kaviar som pålägg. Under tiden gör jag research om huruvida demokrati kan födas ur politiskt våld.

 

10:20 Promenera till Campus Mitt studentboende ligger väldigt nära Campus med bara 5 minuters gångavstånd. Just nu håller de på att bygga nya byggnader på Campus samt en ny tunnelbanestation, så vägen dit är just nu som en byggarbetsplats.
10:20 Promenera till Campus
Mitt studentboende ligger väldigt nära Campus med bara 5 minuters gångavstånd. Just nu håller de på att bygga nya byggnader på Campus samt en ny tunnelbanestation, så vägen dit är just nu som en byggarbetsplats.
11:30 Föreläsning Föreläsning i kursen "Governing China". Min föreläsare avslutar varannan mening med att säga "okeey?" och det känns som att hon hellre hade pratat kantonesiska med oss. Jag passar på att läsa ett kapitel i läroboken under tiden för att vara effektiv.
11:30 Föreläsning
PowerPointPresentationer i kursen ”Governing China” innebä alltid en vägg av text som ingen orkar läsa igenom. Min föreläsare avslutar varannan mening med att säga ”okeey?” och det känns som att hon hellre hade pratat kantonesiska med oss. Jag passar på att läsa ett kapitel i läroboken under tiden för att vara effektiv.
12:36 Lässtund Föreläsningen är slut och jag beger mig till andra våningen i Centennial Campus. Med en sådan utsikt över Victoria Harbour är det svårt att koncentrera sig ibland, och de sköna sittsäckarna gör att an känner sig mer kreativ.
12:36 Lässtund
Föreläsningen är slut och jag beger mig till andra våningen i Centennial Campus. Med en sådan utsikt över Victoria Harbour är det svårt att koncentrera sig ibland, och de sköna sittsäckarna gör att man känner sig mer kreativ.

 

14:21 Lunch Det finns ett tiotal olika restauranger på Campus som serverar mat från alla världens hörn. Det mest prisvärda är det kinesiska köket, så därför blir det ofta ris med kyckling, fläsk eller fisk. Idag testade jag, Thomas och Rebecca den helvegetariska restaurangen och njöt av bambuskott och degknyten med sallad.
14:21 Lunch
Det finns ett tiotal olika restauranger på Campus som serverar mat från alla världens hörn. Det mest prisvärda är det kinesiska köket, så därför blir det ofta ris med kyckling, fläsk eller fisk. Idag testade jag, Thomas och Rebecca den helvegetariska restaurangen och njöt av bambuskott och degknyten med sallad i.
15:56 Kaffe vid Main Library Dessvärre finns bara ett ordentligt kaffeställe, och det är Starbucks (som är svindyrt!). Men måste man ha kaffe så msåte man. Min stammisbeställning är en "Coffe of the Day" Grande. Dessvärre smakar det likadant varje dag...
15:56 Kaffe vid Main Library
Dessvärre finns bara ett ordentligt kaffeställe, och det är Starbucks (som är svindyrt!). Men måste man ha kaffe så måste man. Min stammisbeställning är en ”Coffe of the Day” Grande. Dessvärre smakar det likadant varje dag…
16:24 Strax seminarium Snart dags for seminarium. Jag och tolv lokala studenter ska diskutera orsaker och resultat av kinesiska kommunistpartiets lyckade revolution 1949. Seminarieledaren var lite försenad så jag passade på att knäppa en bild på Main Building (Universitetshuset) som byggdes 1911.
16:24 Strax seminarium
Jag och tolv lokala studenter ska diskutera orsaker och resultat av kinesiska kommunistpartiets lyckade revolution 1949. Seminarieledaren var lite försenad så jag passade på att knäppa en bild på Main Building (Universitetshuset) som byggdes 1911.

 

18:34 Plugg i bibblan Seminariet gick bra och jag gick till reservavdelningen på Main Library för att läsa några referensböcker. Vår kursltiteratur är ganska dyr, så jag försöker utnyttja biblioteket så mycket som möjligt, men till skillnad från Centennial Campus så bjuder inte Main Library på särskilt kreativ miljö för lärande direkt.
18:34 Plugg i bibblan
Seminariet gick bra och jag gick till reservavdelningen på Main Library för att läsa några referensböcker. Vår kurslitteratur är ganska dyr, så jag försöker utnyttja biblioteket så mycket som möjligt, men till skillnad från Centennial Campus så bjuder inte Main Library på särskilt kreativ miljö för lärande direkt.

 

21:05 Sushi-middag Tomi och Salla från Finland är också på utbyte vid HKU och vi åkte ned till Wan Chai för att äta på en japansk sushirestaurang. Till efterrätt blev det chokladkaka. 3 av fem Lundagårdskatter.
21:05 Sushi-middag
Tomi och Salla från Finland är också på utbyte vid HKU och vi åkte ned till Wan Chai för att äta på en japansk sushirestaurang. Till efterrätt blev det chokladkaka. 3 av fem Lundagårdskatter.
21:40 Bussen hem Bussarna går tätt till Pok Fu Lam Road och Pokfield Road, där jag bor. De flesta bussarna är också dubbeldäckare, vilket ger det hela en lite mer brittisk känsla.
21:40 Bussen hem
Bussarna går tätt till Pok Fu Lam Road och Pokfield Road, där jag bor. De flesta bussarna är också dubbeldäckare, vilket ger det hela en lite mer brittisk känsla.
23:07 Plugg till tapto Imorgon ska jag hålla en tio minuter lång presentation på temat "Geo-economics of China" där jag ska förklara Folkrepublikens skeva ekonomiska fördelning och varför kinesernas valuta RMB borde justeras efter marknadsvärdet. Hinner skriva klart stödorden innan det blir tapto. Den här natten hittade jag och Thomas en geckoödla bredvid min huvudkudde, men dessvärre hann vi inte fotografera den innan den smet iväg och gömde sig under Thomas säng. Kul med husdjur!
23:07 Plugg till tapto
Imorgon ska jag hålla en tio minuter lång presentation på temat ”Geo-economics of China” där jag ska förklara Folkrepublikens skeva ekonomiska fördelning och varför kinesernas valuta RMB borde justeras efter marknadsvärdet. Hinner skriva klart stödorden innan det blir tapto. Den här natten hittade jag och Thomas en geckoödla bredvid min huvudkudde, men dessvärre hann vi inte fotografera den innan den smet iväg och gömde sig under Thomas säng. Kul med husdjur!