Var är våfflorna?

- in Nyheter

Ja, en dag som denna avundas jag er där hemma som kan smälla upp ett våffeljärn och mumsa på riktiga frasiga våfflor. Sådana festligheter råkar man inte ut för en måndag i Italien.Nej, istället har jag fått bota min Sverige-abstinens med en uppvärmd kanelbulle från IKEA. Inte fy skam. Den innehåller förhoppningsvis inget hästkött heller. Nu när jag har kommit in vardagslunken här nere så känns det inte längre som det händer så mycket exotiskt varje dag. Jag börjar väl helt enkelt acklimatisera mig ganska väl och lägger kanske inte märke till exotismen.

Igår hade jag en ny dust med vår tvättmaskin som vägrade att centrifugera och som dessutom gav ifrån sig en mycket obehaglig, något bränd, lukt. Jaha, det blev till att krama ur alla plaggen och ha en droppstuga i rummet. Jag kan säga att jag avundas Carl-Johans tvättfaciliteter- ett helt rum bara för att tvätta och torka, det är bytislyx det! Dock ska jag väl tillägga att tvättmaskinen rullade som den skulle idag när Anna tvättade. Eftersom den bara konstrar när jag tvättar börjar jag ana oråd. Den har något emot mig. Oklart vad.

Eftersom vi är inne i påskveckan så betyder det också att mitt lov börjar på torsdag och varar till tisdag. Som upplagt för påskfnatt! Innan dess så är det dock en hel del plugg som gäller. Det är vanligt att studenterna här nere kopierar böckerna istället för att köpa dem. En business som är så stor att det finns ett flertal kopieringsställen bara i universitetskvarteren. Jag som investerat i en bibel i International Law för en sisådär dryga 60 euro fick höra att den kunde kopieras för 10 euro. Men, ja, som den juridikstudent och samhällsmedborgare jag är så jag inte bitter utan istället tacksam över att jag har ett fint exemplar i hemmet som jag med gott samvete kan läsa.

Och för att avsluta detta måndagsinlägg, och muntra upp alla er som läser något samhällsvetenskapligt på universitetet och känner att det just nu är lite jobbigt, ska jag avsluta med ett citat från min professor i kriminologi (fritt översatt):

” Det finns en anledning till att det inte finns ett Nobelpris i social sciences- det är för komplicerat.”

Summa kardemumma- att läsa något samhällsvetenskapligt är betydligt mer komplicerat och intrikat än naturvetenskapen. Det finns inga tydliga svar och det förändras ständigt. Detta sagt med glimten i ögat av professorn. Så, bli nu inte upprörda alla naturvetare för jag tror ni har det tufft också, i realiteten så sitter vi alla i samma båt, men citat kan fungera som ett bra pepp-verktyg!