Postpåsk

- in Nyheter

Påsken var upptagen av besök från Sverige, ett välkommet inslag i bytislivet.Min kompis Anna var och besökte mig två dagar tillsammans med två andra kompisar under en Italienturné på en vecka. Så helgen firades med minsta möjliga sillintag och istället frossade vi i italienska delikatesser. Jag har kommit fram till att är det något land man kan föräta sig i så är det med säkerhet i Italien.

Igår tog jag mig i kragen och satt hela dagen på biblioteket och pluggade med min kursare Elin. Det är ganska skönt att ha någon annan svensk som också läser samma kurser så kan man förklara för varandra ifall det finns oklarheter. Och det finns det ofta här. Biblioteket är en riktig oas, jag har alltid gillat bibliotek, och det här är bra mycket pampigare än Lunds stadsbibliotek. Det är målningar i taket och golvet är delvis i glas så att man ser den historiska marken som man står på. Som om detta inte var nog finns stadens godaste cappucino här, med ett fantastiskt fint skum, som livar upp när bokstäverna smälter samman.

Idag inleds lektionerna efter påskledigheten och det blir inte någon betungande vecka med två lektioner. Jag tänkte stöka undan en hel del läsning eftersom april är en månad fylld av besök för mig. Till helgen väntar jag nytt besök från Sverige och det ska bli fantastiskt kul. Det gäller att variera sina guidningar och hitta nya oaser för varje besök, men det ska säkerligen gå utmärkt.

Nu är det dags att traksa iväg till en dos International Law. Jag får hoppas på en givande juridikinjektion!