”Vi välkomnar demonstranterna”

- in Nyheter, Studentliv

Studentaftons förman Emma Modéer Wiking känner sig inte orolig för de demonstranter som kommer att försöka störa kvällens debatt.

— Jag hoppas att de visar oss respekt, så visar vi dem respekt, säger hon.

 

Att en del skulle bli upprörda över valet att bjuda in Jimmie Åkesson var Emma Modéer Wiking förberedd på. Hon välkomnar alla som vill protestera mot debatten.

– Lika väl som vi har rätt att bjuda in till debatt så har de rätt att demonstrera mot den, säger hon.

Vad säger du om att de kommer att försöka störa debatten?

– Det är såklart ingenting vi hoppas på, men vi har direktkontakt med polisen. De tar det här på allvar och kommer att se till så att debatten genomförs.

Hon håller inte med om att Jimmie Åkessons närvaro skulle legitimera eller understödja Sverigedemokraternas politik.

– Vi ger i så fall legitimitet till alla politiker som vi bjuder in. Jimmie Åkesson sitter i riksdagen och är en väldigt efterfrågad gäst. Det här är också upplagt som en debatt i ett väldigt känsligt och viktigt ämne.

Emma Modéer Wiking vill inte uttala sig om hur polisen kommer att hantera demonstrationen, men vågar inte utesluta att debatten avbryts ifall störningarna blir för stora. Hon vädjar därför till demonstranterna att visa hänsyn.

– Jag hoppas att de visar oss respekt och låter oss genomföra debatten, så visar vi dem respekt genom att låta dem demonstrera, säger hon.

Läs också: De vill störa kvällens Studentafton