Entreprenörer som vill inspirera

- in Studentliv

Det senaste halvåret har de lagt undan kursböckerna för att spendera 15 timmar i veckan på att förbereda konferensen LifeTalks som går av stapeln nu på måndag. Astrid Lindesvärd, Ola Nordahl och Hugo Wennberg är tre av de 18 ekonomistudenter som nu räknar ner timmarna till en konferens med syfte att inspirera till ett bättre liv.

– Innan har jag varit jätteaktiv i Göteborgs nation, men det är ännu mer spännande att vara med där det händer och skapa någonting nytt från scratch, säger Astrid.

 

Andre Sturesson var studenten på entreprenörsprogrammet som bestämde sig för att investera sina sparpengar och samordna sina kompisar och kursare i ett mastersprojekt som bottnade i personligt engagemang. Resultatet blev LifeTalks, en konferens med 12 talare från vitt skilda områden, men med en sak gemensamt. Deras berättelser ska inspirera lyssnaren till att leva ett lyckligare liv.

Projektet har inneburit många mötestimmar, planering, mejlande, ringande och marknadsföring för studenterna som samlats på Ideon. Men det har varit värt det.

– Det här är en inspirerande miljö att vara i. Dessutom gillade jag idén med LifeTalks, det finns så många unika människor som borde lyftas fram. Dels personer som kan förmedla en ren lyckopepp, dels personer som inspirerar med annorlunda saker som de har gjort i sina liv, säger Ola Nordahl.

På talarlistan finns välkända namn som Stefan Einhorn och Leila Söderholm. Eftertraktade föreläsare som tar stora summor i betalning. Men på måndag ska de föreläsa gratis. Ola berättar vidare:

– Vi ville inte heller ha något vinstsyfte. Att ta ut vinst skulle gå emot hela poängen med konferensen, nämligen att skapa ett forum för likasinnade att mötas och nätverka på lika villkor.

På måndag ställs föreläsarna inför en ny utmaning: att återge sin historia på bara 18 minuter. Tanken med detta är att tvinga fram kärnan ur deras berättelser.

– Dessutom handlar det om att det ska vara lätt att ta till sig deras budskap för den som vill se dem på film efteråt. Det ska vara så att man kan ta upp laptopen på morgonen och hinna se ett avsnitt medan man äter frukost, säger Hugo Wennberg.

Astrid, Ola och Hugo är ense om att projektet så här långt har berikat dem såväl med nya bekantskaper som med praktiska lärdomar om hur man går till väga för att förverkliga en idé. Nu är det bara nervositeten som återstår och den sista helgen har arrangörerna satt av för att ro i land de sista praktiska detaljerna.

– Det är klart att man är spänd på hur det kommer att bli på måndag. Just nu är det samma känsla i kroppen som om man skulle gå på festival, säger Ola Nordahl.