En kaffe för Studentlund

- in Nyheter, Studentliv

Sugen på en kopp kaffe? Studentlund kör just nu en kaffekampanj för att visa upp samarbetet mellan nationer, kårer och Akademiska föreningen på Facebook.

Utanför Kemicentrum står Henrik Melin och Therese Whass från samarbetsorganisationen Studentlund och bjuder på kaffe. I vanliga fall jobbar de som senior på Kuratorskollegiet respektive vice kårordförande på Humanistiska och teologiska studentkåren. Men i dag är arbetsdagen annorlunda.

– Under tre dagar besöker vi åtta olika platser i Lund och bjuder på kaffe och choklad. Syftet är att lyfta fram vår facebooksida och informera om vad Studentlund är, säger Therese Whass.

Studentlund-Kaffe-1-2
Kuratorkollegiets senior Henrik Melin häller upp en rykande varm kopp kaffe till de båda studenterna Eric Alftren och Jerker Almskoug.

Gillar de som gillar

På Kemicentrums innergård har ett litet bord med kaffetermosar och en korg nougatchoklad ställts upp framför en skylt prydd av Studentlunds logga, något som flera av kaffedrickarna känner igen sen förut. Även om facebooksidan är huvudanledningen till kampanjen är ett höjt antal gilla-markeringar minst lika viktigt som att synas bland studenterna och upplysa om vad Studentlund håller på med.

– Det är svårt att räkna resultat av kampanjen i form av likes eftersom vissa som redan gillat trycker bort i igen, men i förmiddags stod vi utanför EC och delade ut över 90 koppar kaffe och svarade på frågor om Studentlund, säger Therese Whass.

Gratis är gott

Två studenter som passar på att ta en fikapaus och lära sig mer om Studentlund är Eric Alftren och Jerker Almskoug. De uppskattar sättet att marknadsföra sig på i höstkylan.

– Vi såg att det delades ut gratis kaffe och gick hit, säger Jerker Almskoug.

Har ni mött Studentlund förut?

– Jag känner igen skylten sen tidigare så visst har man både sett och hört från dem förut, säger Eric Alftren.

I dag står kaffekannorna uppdukade vid Samvetet i kvarter Paradis mellan cirka 10-12. Mellan 13-15 äger kaffekampanjen rum utanför Juridicum.