En designad jul

Ljusstakar, lampor och lådvinsväskor. Kommersen var stor när industridesignstudenterna ordnade julmarknad i Café Athen i dag.

Oskar Olsson är en av arrangörerna bakom Industridesignstudenternas julmarknad. Foto: Thobias Bergström
Oskar Olsson är en av arrangörerna bakom Industridesignstudenternas julmarknad.
Foto: Thobias Bergström

Folk strömmade in i Café Athen i AF-borgen när industridesignstudenterna ordnade traditionsenlig julmarknad med egenproducerade julklappar. I år var det fler utställare än tidigare, enligt trejdeårsstudenten Oskar Olsson som var en av arrangörerna.

– Förberedelserna har gått väldigt bra och det är kul att så många har hittat hit. Vi har annonserat via Thomanders jul och fått bra spridning i sociala medier, vilket förmodligen har fått många att hitta hit, säger han.

 

 

Qian Jiang hade skapat lampor av gamla glasflaskor. Foto: Thobias Bergström
Qian Jiang hade skapat lampor av gamla glasflaskor.
Foto: Thobias Bergström

Lampor av glasflaskor

En av utställarna är Qian Jiang. Han läser andra året på masterprogrammet i industridesign och har gjort lampor med glasflaskor.

– Jag ville skapa något med glasflaskor. Det mesta materialet är återanvänt från en träworkshop vi hade tidigare under terminen. Det tog lång tid att skära flaskorna rätt eftersom tekniken är ganska svår, säger han.

Ellen Berglund med sin Bag-In-Box-In-Bag. Foto: Thobias Bergström
Ellen Berglund med sin Bag-In-Box-In-Bag.
Foto: Thobias Bergström

En annan av utställarna är förstaårsstudenten Ellen Berglund. Hon har gjort en Bag-in-box-in-bag där en påse med vin kan förvaras.

– Jag tyckte det var jobbigt att gå runt med en halvtom papplåda. Den här är perfekt för att hänga i parken eller vara på stranden, så det är kanske fel säsong nu, säger hon.