Ett ok har lyfts

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

En helt otrolig lättnadskänsla inföll igår morse. Jag vaknade till vid sextiden på morgonen och skannade av Twitter och Facebook. Såg att jag fått meddelande om att någon hade hackat hemsidan. Blev orolig.

Surfade snabbt in på lundagard.se. Allt såg ut att ligga rätt, inga konstigheter. Uppdaterade inkorgen på mejlen, och då ploppade det till. En av våra webbutvecklare hade suttit uppe på natten och fixat bildlänkningen på internationella sajten och på underbloggarna. HEUREKA!

I början av oktober städade vi bland insticksprogrammen på hemsidan för att snabba på sajten. Då började WordPress att strejka och ville inte visa bilderna på lundagard.net eller på de andra underbloggarna. I drygt två månader har vi försökt med olika lösningar och jag har rivit mitt hår i frustration över att medarbetarna på Studentlivsbloggen och internationella sajten inte fått fungerande bilder. Fram tills nu.

Det var lite som en för tidigt julklapp. Idag har jag suttit och uppdaterat widgets, lagt upp bildspel från Kalmarspexarna och sett att trafiken börjat återkomma till internationella sidan. Riktigt kul att se!

I övrigt håller vi på att förbereda oss inför julledighet. Vi kör nästa vecka också, sen väntar några dagar med välbehövlig semester. Vi tre nya redaktörer har ett fantastiskt halvår att titta tillbaka på, samtidigt som vi har en fantastisk vår i antågande. Lundakarnevalen, Europaparlamentsval och upptakt till Riksdagsvalet kommer alla tre att färga våren. Hur vet vi inte exakt än, men det blir ni nog snart varse.

 

Vid rodret

/ Carl-Johan