Senaste nytt från trädgården och studentlivet

- in Nyheter

tradgardsmobler2

Lagom till att våren tog Skåne på sängen hittade jag ett litet bord och två stolar på Svalornas för 150 kronor och slog till. Nu står de i vår lilla hörna utanför lägenhet och värms upp av solen hela förmiddagarna. Med prislapparna kvar ser jag. Jag ber förresten om ursäkt för hårstrået som lagt sig mitt över linsen.

Lutfen är fortfarande marsrå men frisk och helgens höjdpunkt var att sjunka ner på stolen med en kopp kaffe i bara klänningen och den gamla Bang Olufsen-skolhögtalaren med löjligt lång sladd framdragen till köksfönstret. Men nog pratat om vädret. Det har hänt massor sedan sist! Jag har velat men verkligen inte haft tid att uppdatera bloggen.

Designandet av produkterna till Lundakarnevalen är i sitt slutskede nu och efter mängder av korrar och prov börjar saker och ting äntligen att skickas iväg till tillverkning! Det har varit riktigt roligt, något ganska nytt för mig men spännande. Jag har lärt mig massor, inte minst i Illustrator. Från och med nu kommer jag att jobba mer i Tältsektionen tillsammans med de andra sjukgymnasterna i våra två tält. Men först är det Karnevelj! Nu på lördag! Det blir show och fest med 3 000 pers. Det kommer att bli sjukt.

För en och en halv vecka sedan hade vi intresseanmälan till Lundaspexarna. Det kom massor av folk vilket gjorde mig så himla glad. Så här i karnevalstider kan jag tänka mig att många föreningar och kårer oroar sig över manfall. Det är karnevalen som är prio ett för majoriteten av Lundastudenterna i vår. Här var det dock ingen fara på taket utan vi hade många ansökningar att gå igenom och har nu tillsatt våra nya fina spexsjälar. Helt klart en av de tacksammare fördelarna med att vara en stor och välkänd förening. Jag har valt att ta in två nya i Mediokret och är så sjukt taggad på vårens period. Vårspexet är det bästa spexet! Upptåg och äventyr ackompanjerade av sol och annalkande värme.

Kårverksamheten rullar på, vi har haft ett par möten sedan sist och vi blir fler och fler på dem! Det är jätteroligt att se. Någon gång har vi blivit så många att vi fått slussa ut alla ur det överfyllda uppehållsrummet för att istället sätta oss i den stora Åke Isaksson-salen. Carl och jag ordnade kårkickoff för styrelsen, utskotten och klassrepresentanterna och drog till Laserdome i Malmö förra helgen. Och i går hade vi tackfest för de som jobbade för oss på examensfesten i januari. Det blev över förväntan bra!

Vi var 10 stycken och hade sittning i uppehållsrummet på skolan, baklängessittning med tema smaklöst. Vi började alltså med efterrätt och kaffe och slutade med förrätten som vi nästan höll på att glömma. Däremellan blev det massor av fuldans och lek. Vid ett tillfälle fick någon för sig att vi skulle leka inte nudda golv och någon ropade ”MOT KÅREN!” varpå 10 personer uppflugna på möblerna börjar skicka stolar mellan varandra och förflytta sig genom korridorer och dörrar, genom trapphus och hela vägen fram till kårexpeditionens dörr. Så himla bra gäng, det bästa där är.

Så här såg förresten menyn ut, kanske något att inspireras av för den som ska anordna en riktigt osmaklig middag:

Efterrätt

Ganska klassisk kladdkaka av varierande konsistens

i oharmoniskt sällskap av mindre syltbuffé

Kaffe och te

Huvudrätt

Avsvalnad igelkott på hemlagat pulvermos och

smaklös Denniskorv kokt med kärlek

Polarmacka och smörgåsmargarin

Förrätt

Ost på ostbit á la Malmö Nation

serverad med tomat skuren på fel håll och

en mycket, mycket liten klick konservpesto

Till samtliga rätter serveras diverse

trevliga slattar!

Det är inte som att jag har något särskilt emot Malmö Nation men en gång fick vi en sån himla lustig förrätt med massor av ost som ingen någonsin hade ätit förut. Syltbuffén bestod av äppelmos, apelsinmarmelad och lingonsylt och igelkotten var en sådan där klassisk födelsedagskalasrätt från när man var liten – korvar nedstuckna i en gigantisk mosklump formad som en igelkott.

Nu märker jag att klockan har blivit massor och det är dags för mig att bege mig mot Malmö för kvällens kurs. Idag ska vi tydligen på studiebesök i en grafisk formgivares studio i Västra Hamnen i Malmö. Det ska bli riktigt spännande. På återseende!