Karneveljsstämning

- in Nyheter
@Lundagård

Många människor var inblandade i karneveljen, både framför och bakom scen. Här är några av dem! Karnevalister Karnevelj-3

Maximilian Moell (vänster), Ebba Svenburg (mitten) och Adam Leckius (höger), trion som beledsagade publiken genom Karneveljen, svämmar över med lovord över varandra och alla inblandade i produktionen. Om Adam, som regisserade föreställningen, säger Maximilian att ”fler dagar har passerat då han inte har sovit än då han har gjort det de senaste veckorna” och att alla inblandade har ”krigat som djur” för att baxa föreställningen fram till målsnöret. De anser alla att en av föreställningens främsta var låtmedleyet, som tidsmässigt sträckte sig från 50-talet fram till dags dato. ”En av våra målsättningar var att sätta in Lundakarnevalen i dess historiska sammanhang”, säger Adam, ”och detta hoppas vi att vi har lyckats med ikväll”.

Karnevalister Karnevelj-8

Temat för årets karneval är som bekant ´framtiden´ och när Lundagård frågar datastudenten Kit Gustavsson (mitten) hur han skulle vilja definiera detta begrepp så svarar han: ”Lycka – framtiden är lycka”. Hans anonyme vän (vänster) uppger att framtiden helt enkelt är ”komplicerad”, och Lundagårds korrespondent (höger) tänker att det kanske ligger något i det.

Karnevalister Karnevelj-10

Tor-Björn Andersson, bläckhornare och förvärvsarbetande (vänster), associerar Karneveljen med ”en speciell känsla av galenskap”. Hans orkestervän tillika fysikstudenten Jesper Sjöström (höger) blir mest trött när han tänker på det hela.

Karnevalister Karnevelj-14

Exakt såhär trött är han på det, Jesper.

Karnevalister Karnevelj-16

Ulrika Palola, landsskapsarkitekt, anser att kvällens främsta behållning var den nya karnevallåten. Dessutom var det inte fel att stå på scen med blåsorkestern.

Karnevalister Karnevelj-22

Stämningen backstage efter showen? Yster. Lättad. Triumfatorisk.

Karnevalister Karnevelj-4

På frågan vilka känslor Karneveljen väcker hos dem svarar Jean-Pierre Le Leak (höger) och Olle Sjöberg (vänster) att den frammanar ”känslor av samhörighet och enighet”. För första gången sedan jag började studera här i Lund så känns det som att jag har något gemensamt med alla de andra studenterna, säger Olle. Jean-Pierre nickar instämmande.

Text: Marcus Bornlid Foto: Jonas Jacobson