Kampen om tonerna

- in Karneval, Kultur & Nöje

I det soliga vädret samlades publiken för att lyssna på orkesterkampen under Lundakarnevalen. Det bjöds på dans, finurliga tolkningar av temat ”tidsmaskin” och självklart en fenomenal musikupplevelse.

 

Orkesterkampen gick av stapeln på fredagseftermiddagen, och lag från Göteborg, Linköping och Lund kämpade för att vinna vandringspriset. I publiken fanns forna medlemmar i deras orkesteruniformer och glädje och förväntan låg i luften. Under temat ”tidsmaskin” fick de tävlande lagen uppträda och försöka övervinna juryn bestående av tre killar från Göteborg.

 

Först ut var lundensiska Alte Kamereren, som bjöd på flera dansnummer och en mänsklig framtidsrobot. Sedan kom de glada Patriciabaletten in och framförde ett dansnummer med glitter och glädje, och publiken jublade när tonerna till What does the fox say kom igång.

 

Trea ut i tävlingen var Linköpings orkester Bonnkapälle, med en enorm pepp spred glädje och musik spreds långt ut till åhörarna längst bak.

 

Bleckhornen från Lund bjöd på en genomtänkt show där vi fick följa 4 århundraden av musik med tidsenlig dans och kostym till. Sist ut, men inte minst, var AllianceOrchestret som tillsammans med Chalmersbaletten som gjorde en show med spelande, ett litet trollerinummer och dans.

 

Efter en kort överläggning presenterades vinnarna: AllianceOrchestret och Chalmersbaletten tog hem priset i år, med motivering att det var det spexigaste numret och fick den åtråvärda vandringspokalen.

Text: Saga Sandin
Bild: Daniel Kodipelli,