Inskrivningen har startat

I dag startade inskrivningen på nationerna. I en månad ska nationerna, studentkårerna och Akademiska föreningen locka nya studenter till ett frivilligt Studentlunds-medlemskap. Först att skriva in sig på Krischansta nation var Huijin Ying.

De som skriver in sig på Krischansta nation får även skriva in sig analogt. Huijin Ying (t.v.) var först att skriva in sig för höstterminen, och fick hjälp av sittningsförmannen Malin Olsson (t.h.). Foto: Carl-Johan Kullving
De som skriver in sig på Krischansta nation får även skriva in sig analogt. Huijin Ying (t.v.) var först till inskrivningen för höstterminen, och fick hjälp av sittningsförmannen Malin Olsson (t.h.).
Foto: Carl-Johan Kullving

Chokladbollarna är uppdukade, fotokollaget färdigmonterat och kaffet står och puttrar. I den loungeaktiga gillestugan på Krischansta nation har några av novischerna, de nya studenterna, kommit för att skriva in sig. Inskrivningsprogrammet Membit bråkar lite med förmännen, men problemet åtgärdas snabbt.
– Jag bestämde mig i helgen vilken nation jag ville gå med i, berättar Huijin Ying, som ska läsa en master i psykologi.
– Jag fastnade för Krischan under Student Association Fair. Jag ville inte hamna i en för stor nation, och Krischan verkade liten och välkomnande, säger hon.

Engagerar sig
Inskrivningen till nationerna är sedan höstterminen 2010 frivillig, men för att kunna ta del av Studentlunds aktiviteter är det en nödvändighet. Förra terminen var över 20 000 lundastudenter medlemmar.
Några som laddat länge inför inskrivningen på Krischan är John Rådberg och Sara Kurki, novischförmän, samt Elin Malm, internationell sekreterare.
– Vi jobbar för att få novischerna att känna sig välkomna och uppskatta sin studietid. Som novischförman fokuserar vi på att ha roliga aktiviteter för de nya studenterna den första månaden, säger John Rådberg.
– Förhoppningsvis stannar novischerna kvar hela terminen och engagerar sig eller besöker våra olika utskott, till exempel pubarna, säger han.

Elin Malm, internationell sekreterare, John Rådberg, novischförman, samt Sara Kurki, novischförman, är alla redo att skriva in nya novischer på Krischan. Foto: Carl-Johan Kullving
Elin Malm, internationell sekreterare, John Rådberg, novischförman, samt Sara Kurki, novischförman, är alla redo att skriva in nya novischer på Krischan.
Foto: Carl-Johan Kullving

Vattenkrig och poolkväll
Det är ett digert program novischerna på Krischan kan vänta sig. Vattenkrig mot Helsingkrona nation, Swedish Baking Night och en bastu-pool-och-sång-kväll står på schemat. Men något specifikt antal nya studenter är inte målet.
– Det är klart att vi vill att många ska söka sig till Krischan, men vi föredrar hellre kvalitet framför kvantitet. Vi vill att de ska trivas, och då känns det fel att tänka i nummer, säger Sara Kurki.

 

Vet du inte vilken nation du ska välja? Lugn. Klicka dig runt bland nationerna nedan. Inskrivningstiderna varar fram till 28 september.

[checklist]

Östgöta nation har inskrivning:
Måndag-Fredag 10-18
Lördagar 11 – 13

Västgöta nation har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Smålands nation (ej med i Studentlund) har inskrivning:
Måndag-Onsdag 12-17
Torsdag 14-19
Fredag 12-17

Lunds nation har inskrivning:
Måndag−Fredag 10−18
Lördag 12−14

Malmö nation har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Helsingborgs-Landskrona nation har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Sydskånska nationen har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Kristianstads nation har inskrivning:
Måndag-Tisdag 10-18
Onsdag 10-19
Torsdag-Fredag 10-18

Blekingska nationen har inskrivning:
Måndag−Fredag 10−18
Lördag 12−14

Göteborgs nation har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Hallands nation har inskrivning:
Måndag – Fredag 10-18

Kalmar nation har inskrivning:
Måndag-Fredag 10-18

Wermlands nation har inskrivning:
Måndag-Fredag 12-17
Lördag 12-14

[/checklist]