Gratisloppis för internationella studenter

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Har du precis flyttat och vill bli av med lite grejer? Bege dig till Samhällsvetarkåren. På fredag arrangerar de gratisloppis för alla internationella studenter.

Sanna Jugeland är eventkoordinator på Samhällsvetarkåren. – Free store riktar sig inte bara till Samhällsvetarkårens studenter, utan alla internationella studenter får komma, säger hon. Foto: Jens Hansen.
Sanna Jegust är eventkoordinator på Samhällsvetarkåren.
– Free store riktar sig inte bara till Samhällsvetarkårens studenter, utan alla internationella studenter får komma, säger hon.
Foto: Jens Hansen.

Täcken, kläder och kuddar ligger packade i lådor på övervåningen hos Samhällsvetarkåren. Sedan i våras har studenter kunnat lämna in överflödiga prylar som sedan ska skänkas till internationella studenter på fredagens gratisloppis, så kallad Free store.
– De internationella studenterna har begränsat med resurser att ta hit sina egna grejer. Samtidigt är det många studenter som lämnade Lund i våras och som har skänkt de prylar de inte ville ha kvar, säger Sanna Jegust, eventkoordinator på Samhällsvetarkåren.

Mer varma kläder
På fredag mellan 13-17 arrangeras gratisloppisen bakom Samhällsvetarkårens hus. Efter gratisloppisen arrangerar kåren knytkalas för de internationella studenterna. Fram till dess kan vem som helst skänka prylar eller kläder.
– Just nu behöver vi mer varma kläder, täcken och kuddar, säger Sanna Jegust.
Får besökaren plocka på sig vad den vill?
– Besökarna får ta i rimliga mängder. Det finns ju fler som behöver vissa av grejerna, säger hon.
Loppisen är bara en av alla aktiviteter som arrangeras för de internationella studenterna. Senare i höst ska det anordnas språkcafé, där studenter kan träffas och prata olika språk med varandra, samt studiegrupper där studenter med erfarenheter från olika studiesystem kan träffas och hjälpa varandra.
– I december vi ha en internationell dag tillsammans med andra kårer där vi arrangerar workshops och även har en arbetsmarknadsmässa med fokus på hur internationella studenter kan komma in på den svenska arbetsmarknaden, säger Sanna Jegust.