Vem har tagit årets bästa bild?

- in Bildspel
@Lundagård

Lundagårds fotografer har valt ut sina bästa bilder från 2014. Rösta på din favorit!

(SCROLLA NER FÖR ATT SE ALLA BILDER)

[yop_poll id=”3″]

Samtliga bilder kommer att ställas ut i Café Athen under december och januari.

LUKAS J. HERBERS Psykologistudenten Emma dumpstrar filmjölk en natt i Lund. – It's more about the story than the picture itself. She crashed into the dumpster and it was a lot of fun for her, you can really see it in the picture.
LUKAS J. HERBERS
Psykologistudenten Emma dumpstrar filmjölk en natt i Lund.
– It’s more about the story than the picture itself. She crashed into the dumpster and it was a lot of fun for her, you can really see it in the picture.

JENS HUNT Ögonblicksbild från E-typespelningen på Lundakarnevalen. –Den här bilden fångar en oväntad publikkontakt. Jag tycker om när publiken interagerar med artisten på en konsert, då fångar man känslan på ett helt annat sätt.
JENS HUNT
Ögonblicksbild från E-typespelningen på Lundakarnevalen.
– Den här bilden fångar en oväntad publikkontakt. Jag tycker om när publiken interagerar med artisten på en konsert, då fångar man känslan på ett helt annat sätt.

DANIEL KINDSTRAND Tält står i lågor på Självständighetstorget Maidan i Kiev. – Bilden visar vikten av att stå på rätt plats vid rätt tillfälle. En bra bild handlar inte bara om fotografens snabba fingrar eller kamerans många pixlar.
DANIEL KINDSTRAND
Tält står i lågor på Självständighetstorget Maidan i Kiev.
– Bilden visar vikten av att stå på rätt plats vid rätt tillfälle. En bra bild handlar inte bara om fotografens snabba fingrar eller kamerans många pixlar.

LUKAS NORRSELL När den nyss valda ärkebiskopen Antje Jackélen gästar Studentafton avbryts evenemanget överraskande av Nasala utskottet, som gjuter av hennes näsa. – Bilden andas det studentikosa Lund, när utskottet sjunger och är redo med punsch. Som fotograf är det dessa oväntade händelser som man ofta väntar på.
LUKAS NORRSELL
När den nyss valda ärkebiskopen Antje Jackélen gästar Studentafton avbryts evenemanget överraskande av Nasala utskottet, som gjuter av hennes näsa.
– Bilden andas det studentikosa Lund, när utskottet sjunger och är redo med punsch. Som fotograf är det dessa oväntade händelser som man ofta väntar på.

 

SAGA SANDIN Linnea Henriksson, live på Lundakarnevalens stora scen 17 maj. – Det finns en rörelse i bilden, det syns hur hon står och får med sig publiken. Framför allt faller färgerna och ljuset helt rätt.
SAGA SANDIN
Linnea Henriksson, live på Lundakarnevalens stora scen 17 maj.
– Det finns en rörelse i bilden, det syns hur hon står och får med sig publiken. Framför allt faller färgerna och ljuset helt rätt.

JENS HANSEN Färgglad karnevalist förbereder sig inför karnevalståget. – Av alla bilder jag tog under Lundakarnevalen fastnade jag för denna. Precis som karnevalen känns den färglad, vild och galen.
JENS HANSEN
Färgglad karnevalist förbereder sig inför karnevalståget.
– Av alla bilder jag tog under Lundakarnevalen fastnade jag för denna. Precis som karnevalen känns den färglad, vild och galen.

CARL-JOHAN KULLVING Komikern Sanna Persson räknar upp till karnevalen. – I sin utklädnad har hon svårt att se vad hon gör. På samma sätt har de karnevalisterna som tittar på svårt att ana vad som verkligen komma hända i maj.
CARL-JOHAN KULLVING
Komikern Sanna Persson räknar upp till karnevalen.
– I sin utklädnad har hon svårt att se vad hon gör. På samma sätt har de karnevalisterna som tittar på svårt att ana vad som verkligen komma hända i maj.

TIM JEDEUR-PALMGREN Historien om studenten Jessica som jobbar som strippa i Köpenhamn. – Bilden är stage'ad med en modell utan att temat blivit för övertydligt. Jag ville fånga historien från Jessicas synvinkel, även om vi tittar på 'henne' på bilden. Jag ville komma in i hennes värld utan att sexualisera.
TIM JEDEUR-PALMGREN
Historien om studenten Jessica som jobbar som strippa i Köpenhamn.
– Bilden är stage’ad med en modell utan att temat blivit för övertydligt. Jag ville fånga historien från Jessicas synvinkel, även om vi tittar på ’henne’ på bilden. Jag ville komma in i hennes värld utan att sexualisera.

NIKE ELIASSON Reportaget om studenternas inställning till sexkulturen i studentlivet. – Bilden togs runt midnatt under en onsdagskväll på nation. Omri ngad av strålkastare och dunkande housebeats fann jag dessa två som lyckades hitta lugnet i en lång kyss runt all kaos. Spänd på resultatet upptäckte jag hur ljus och färg perfekt samspelade
NIKE ELIASSON
Reportaget om studenternas inställning till sexkulturen i studentlivet.
– Bilden togs runt midnatt under en onsdagskväll på nation. Omringad av strålkastare och dunkande housebeats fann jag dessa två som lyckades hitta lugnet i en lång kyss runt all kaos. Spänd på resultatet upptäckte jag hur ljus och färg perfekt samspelade.

HENRIK LARSSON Elna Heimdal Nilsson - Forskare och EM-mästare i thaiboxning. – Det känns inte som att en fotograf är där, bilden känns tagen i ögonblicket. Den har en hårdhet, samtidigt som hon ser ut att vara insjunken i sina tankar över den senaste fighten.
HENRIK LARSSON
Elna Heimdal Nilsson – forskare och EM-mästare i thaiboxning.
– Det känns inte som att en fotograf är där, bilden känns tagen i ögonblicket. Den har en hårdhet, samtidigt som hon ser ut att vara insjunken i sina tankar över den senaste fighten.

DANIEL KODIPELLI Timbuktu, live på Lundakarnevalens stora scen 18 maj. – Jag gillar att bilden är så närgången. Den visar hur Timbuktu uttrycker sig när han rappar några av sina mest politiska låtar. Bilden har fångat hans intensitet.
DANIEL KODIPELLI
Timbuktu, live på Lundakarnevalens stora scen 18 maj.
– Jag gillar att bilden är så närgången. Den visar hur Timbuktu uttrycker sig när han rappar några av sina mest politiska låtar. Bilden har fångat hans intensitet.

JONAS JACOBSON Kirsebergsanstalten i Malmö, där även livstidsdömda studerar. – Anstalten ligger mitt i staden och jag ville fokusera på barriären, att det är ett skilt samhälle inom samhället. De tända fönsterna bakom taggtråden får en att fråga sig vem som sitter där inne.
JONAS JACOBSON
Kirsebergsanstalten i Malmö, där även livstidsdömda studerar.
– Anstalten ligger mitt i staden och jag ville fokusera på barriären, att det är ett skilt samhälle inom samhället. De tända fönsterna bakom taggtråden får en att fråga sig vem som sitter där inne.