Årets intervju redan gjord?

- in Nyheter
@Pontus Bark

MUSIK Jan Gradvall intervjuar Thåström – en intervjuserie i fyra delar.

Joakim Thåström. Foto: Amanda Ooms / Luger
Joakim Thåström. Foto: Amanda Ooms / Luger

I fredags, runt klockan åtta på kvällen, satt jag som miljontals andra och tittade på ”På Spåret”. Jag kunde inte koncentrera mig alls. Jag var orolig, hade ångest. Beskedet hade precis nått mig: Thåström i Skavlan. VA FAN?! Mycket kan jag gå med på men Thåström, kungen av svenskt mörker, i SKAVLAN – då är punken verkligen död. Klumpen i magen släppte när det stod klart för mig att han inte skulle sitta där och bli intervjuad som alla andra. Han skulle bara framföra en låt. Pulsen gick ner igen. Tog ett glas vin, var tvungen att landa.

Joakim Thåström är en av de artister som följt mig längst i livet. Dessutom har kärleken bara växt sig starkare med åren. Kanske kulminerade den vid den avskalade ”Skebokvarnsv. 209”.

Thåström är kanske den minst ”Så mycket bättre”-kompatibla artisten som finns och verkar i Sverige idag. Kanske i kombination med Henrik Berggren (BD), men det vore en grov överdrift att kalla herr Berggren verksam (mer info). Joakim Thåström syns väldigt sällan i media över huvud taget och ställer i princip aldrig upp på en intervju. Senast Jan Gradvall intervjuade artisten var 1983. Men nu var det alltså dags. Självklart har Thåström gjort det på sitt eget vis. Intervjun kommer inte att publiceras i ”gammelmedia” och uppdraget kommer direkt från artistens management till Jan Gradvall, utan att någon tidning står bakom.

Aldrig har jag lyssnat så intensivt i drygt 13 minuter som under denna intervju, där artisten öppenhjärtigt  berättar om sitt skapande:

På onsdag släpps Thåströms nya platta ”Den Morronen”. Att vänta oss har vi dessutom tre delar till av ”Thåström möter Gradvall”.

About the author

Pontus Bark är reporter på Lundagård sedan hösten 2013.

Related Posts