Tentastrul i Helsingborg

- in Nyheter

Försenade resultat, ändrade betyg och bristande dialog. Det har fått flera studenter vid Institutionen för strategisk kommunikation på Campus Helsingborg att reagera.  

Gång på gång sedan höstterminen har tålamodet satts på prov för studenterna vid Institutionen för strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg. I huvudsak kretsar problemen kring två tentor: kursen Perspektiv på kommunikation, SKOA15, och kursen Kommunikation i organisationer, SKOA18, som skrevs under höstterminen.

”En berg- och dalbana”
 – Det har varit en berg- och dalbana. Jag fick underkänt på SKOA15 och började plugga inför omtentan. Men sen fick jag, kort innan omtentamenstillfället, reda på att jag trots allt blivit godkänd, säger Maja, som läser strategisk kommunikation med inriktning digitala medier.

Hon har gått delkurserna SKOA15 och SKOA18 tillsammans med studenter från programmet strategisk kommunikation. Två av dem är Omar och Alice.
– När resultaten för SKOA18 kom ut fick bara några kursare reda på sina resultat. När resultaten meddelades på nytt var flera betyg felaktiga. Först vid tredje gången blev det rätt, säger Omar.
– Vi fick tillbaka resultaten för SKOA15 en till två veckor för sent och det var stora problem kring SKOA18. Först fick jag godkänt men sen ändrades betyget till underkänt, vilket även drabbade flera andra i klassen. Jag hade förväntat mig mer av universitetet, säger Alice.

Frågetecken kring kommunikationen
Institutionsledningen är medvetna om problemen och har bett om ursäkt.
– Sara von Platen ska ha en eloge för att hon bad om ursäkt inför klassen. Men vi har ofta blivit lovade tentamensresultat för att sedan bli svikna. Det är ironiskt att institutionen för strategisk kommunikation är så usla på just kommunikation, säger Maja.

Osäkerhet inför våren
Sara von Platens ursäkt inför klassen kom innan problemen kring SKOA18 och flera studenter känner sig luttrade inför våren.
– Det har känts väldigt oproffsigt hittills, så jag hoppas att det blir bättre. Men man har vant sig vid att det strular, säger Maja.

Namnen Maja, Omar och Alice är fingerade eftersom studenterna vill vara anonyma.

  • LÄS MER: Programansvarig Sara von Platen och studierektor Jörgen Eksell ger sina förklaringar av problemen här.