Två guld till Lurk

Lunds universitets roddsällskap rodde hem två guld under helgens Farsta regatta, söder om Stockholm.

Det går bra för Lunds akademiska roddsällskap, Lurk. I helgen vann föreningen två guld under roddtävlingar mot andra universitetslag, som en del av Farsta-rodden.

Lunds damer rodde hem guldet i 4-personsklassen framför JU Rowing, som består av studenter från Högskolan i Jönköping. För herrarnas del blev det en utklassningsseger i 4-personsrodden mot Kungliga tekniska högskolan.
– Det var en utklassningsseger för herrarna, deras båt vann med minst 15 sekunder, säger Annika Israelsson, ordförande för Lurk.

Ska bli större
I roddtävlingen deltog akademisak roddsällskap från Högskolan i Jönköping, Uppsala universitet, Kungliga tekniska högskolan, Stockholms universitet och Lunds universitet. I vanliga fall är tävlas det bara en gång om året i samband med Universitetsrodden mellan Lund och Uppsala, men helgens regatta gav mersmak.
– Vi ser över universitetsrodden nu. Vi vill göra tävlingen jättestor och få med många fler universitet och högskolor, säger Annika Israelsson.

About the author

Carl-Johan Kullving var webbredaktör på Lundagård mellan 2013–2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2010 och har även bytisbloggat från Hongkong våren 2013.

Related Posts