Två guld till Lurk

Lunds universitets roddsällskap rodde hem två guld under helgens Farsta regatta, söder om Stockholm.

Det går bra för Lunds akademiska roddsällskap, Lurk. I helgen vann föreningen två guld under roddtävlingar mot andra universitetslag, som en del av Farsta-rodden.

Lunds damer rodde hem guldet i 4-personsklassen framför JU Rowing, som består av studenter från Högskolan i Jönköping. För herrarnas del blev det en utklassningsseger i 4-personsrodden mot Kungliga tekniska högskolan.
– Det var en utklassningsseger för herrarna, deras båt vann med minst 15 sekunder, säger Annika Israelsson, ordförande för Lurk.

Ska bli större
I roddtävlingen deltog akademisak roddsällskap från Högskolan i Jönköping, Uppsala universitet, Kungliga tekniska högskolan, Stockholms universitet och Lunds universitet. I vanliga fall är tävlas det bara en gång om året i samband med Universitetsrodden mellan Lund och Uppsala, men helgens regatta gav mersmak.
– Vi ser över universitetsrodden nu. Vi vill göra tävlingen jättestor och få med många fler universitet och högskolor, säger Annika Israelsson.

About the author

Carl-Johan Kullving var webbredaktör på Lundagård mellan 2013–2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2010 och har även bytisbloggat från Hongkong våren 2013.

Related Posts

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Smärtsam avslappning på kalla vatten

Den räknas till en av världens mest fysiskt