Stort polispådrag vid Helsingkrona

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Under tordagseftermiddagen fick polisen ett larm om ett pågående inbrott på Helsingkrona nation. Två gärningsmän ska ha försökt ta sig in i en lägenhet på fjärde våningen i Helsingkronas nya bostadshus.

12.55 skickades ett larm till polisen i Lund om ett pågående bostadsinbrott i Helsingkronas nations nya bostadshus. Två gärningsmän försökte ta sig in i en lägenhet på fjärde våningen med hjälp av att slå in spikar i låset. De två boende i lägenheten var vid tillfället inne i lägenheten och larmade polisen om det pågående inbrottet. När gärningsmännen blev varse de boendes larm, lämnade de platsen tomhänta.

Polisen valde att skicka ut hela fem polisbilar till Helsingkrona nation när larmet kom. Men trots det stora pådraget, var ingen av gärningsmännen rapporterad gripen vid 15–tiden under torsdagen.
– Det brukar vara en eller två poliser i varje bil och vi skickar alltid ut fler poliser när det gäller pågående brott, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Helsingkronas nations husförman John-Henry Markbo menar att brottet kan ha skrämt upp de boende och att polisen vid 15–tiden under torsdagen genomförde förhör med de två boende.