Teknologkårens tidning återuppstår

- in Nyheter
@Sofia Fritze

Lundagård får konkurrens. I onsdags var det nypremiär för Teknologkårens egna tidning Pålsjö Ängsblad.

För fyra år sedan gick Teknologkårens tidning i graven. Men under onsdagen såg Pålsjö Ängsblad nytt ljus. Teknologkåren väljer att starta upp tidningen igen och anordnade under onsdagen ett premiärsläpp för höstens första nummer. 

Tidningen siktar på fyra nummer per år och en av initiativtagarna är chefredaktören Desirée Ohlsson. 

– Jag tyckte det behövdes en tidning vid LTH som folk faktiskt vill läsa. Jag såg detta som ett kul projekt och ett roligt sätt att engagera sig. Hur mycket tid vi kommer lägga ner vet vi inte än, men så mycket som möjligt utan att skolan blir lidande, säger hon.

Åtta personer bakom tidningen
Tillsammans med sju medarbetare ska Desirée Ohlsson stå bakom en tidning som framför allt kommer att handla om kårens arbete och vad som är på gång på fakulteten.

Höstens första nummer innehåller allt från dumpster diving, utlandsstudier och myter om det fattiga studentköket. Tidningen ska främst vara en informationskälla med nyheter från kåren och campuslivet, men kommer även bjuda på en del reportage, intervjuer och krönikor.

olof-pålsjö
Olov Günther-Hanssen. Foto: Christina Zhou

”Positiv känsla”
Olov Günther-Hanssen, som läser första året på maskinteknik, står och bläddrar lite i tidningen.

– Man får en positiv känsla vid första anblicken, tycker jag. Det är alltid kul med en studenttidning – så detta ser jag fram emot, säger han.

Desirée Ohlsson vill i framtiden nå ut till alla kårens medlemmar och kunna ge dem en bra tidning – av och för studenter vid Lunds tekniska högskola.

– Att få kårens medlemmar att läsa tror jag inte blir något problem. Det har varit ett tydligt intresse från nyfikna förbipasserare, berättar Desirée Ohlsson.

200 exemplar försvann snabbt
Redan under första halvtimmen dela
des mer än 200 exemplar av tidningen ut. Men det finns även planer på att lägga upp tidningens material på webben.

Desirée Ohlsson har än inte full koll på hur tidningen ska finansieras, men hon är hoppfull inför framtiden. 

– Jag tror tidningen kommer överleva på grund av det tydliga intresse som har visats från studenter. Det verkar som många vill bli en del av tidningen och börja engagera sig, säger hon.

Pålsjö Ängsblad kommer att finnas att hitta på campus, bland annat på kårexpeditionen och hos sektionerna.