”Det var väldigt stort”

- in Nyheter

Enkät. Under tisdagskvällen möttes både gamla och nya förmågor av kåren för att fira Lunds universitets studentkårers 20-årsjubileum. Lundagård var där för att se vad besökarna har för speciella kårminnen.

LUS

Torbjörn von Schantz, rektor vid Lunds universitet:

– Jag har inget konkret minne kopplat till kåren. Men det jag tänker på främst är den härliga stämningen  och allt engagemang från alla Lunds universitets kårer. Det är det som driver universitet framåt.

IMG_6638

Gunnel Holm, kanslichef för Humanistiska och teologiska fakulteterna: 

– Jag kommer att tänka på när jag var med och demonstrerade under högskolereformen 1977 och då jag välkomnade jag Lars Haikola (dåvarande disputerande inom religion, reds. anm). Det var väldigt stort.

IMG_6626

Malin Fréden Axelsson, studentrepresentant i universitetsstyrelsen:

– När jag var ordförande och studentrepresentationen gick igenom i samverkansorganet eftersom vi kämpat med det så pass länge.

lus-mingel

Mikael Novén, forskare i forskarutbildningskommittén:

– Jag kommer ihåg när Lundagård skrev att magnolian utanför universitetshuset skulle ha sågats ned av Lus. Det var bara ett aprilskämt visade det sig, men jag gick på det.

anna-clara-örtendahl

Anna Clara Örtendahl, vice ordförande för Samhällsvetarkåren:

– Det jag kommer att tänka på är att kursplanegruppen haft så stort inflytande över alla utbildningar. Vi kan verkligen påverka utformningen av utbildningarna.