LTH Griparna gästas – av tuffa seriesuveränen

- in Nyheter

Under lördagen spelar LTH Griparna mot Högskolan Jönköping. Kvällen erbjuder match, amerikansk feeling och skridskodisko. 

[ads1]

En hockeymatch i Lunds kommuns ishall är kanske det närmaste vi Lundastudenter någonsin kommer det som den etablerade skolidrotten i amerikanska collegefilmer alltid erbjuder.

Hallen och publiken må vara mindre än i USA, men att ta en tur ner till ishallen en lördag kan enligt Adam Eidenvall, som är lagkapten för Lunds tekniska högskolas lag LTH Griparna, ändå vara ett roligt kvällsnöje.

Brukar vara 350 personer på läktaren
När de spelar hemmamatch brukar det vara runt 350 personer i publiken och som max nästan 500. Matcherna mot KTH brukar dra mest folk. Ligan som LTH Griparna spelar i nu heter UHL – Universitet- & Högskoleligan – och Griparna har varit med sedan laget startades 2012.

Sedan dess har de varit med i toppstriden varje år. Förra året kammade de hem hela serien, men i år har de haft en tuffare start. Adam Eidenvall berättar dock att förra året också startade lite skakigt.

– Vi förlorade våra två första matcher men vann sedan allt, så det finns fortfarande goda chanser att det vänder.

”Otroligt rolig grej”
Om inte Adam Eidenvall hade spelat själv, hade han velat vara på läktaren, förklarar han.

– Det är en otroligt rolig grej, även om man inte är hockeyintresserad.

Efter matchen erbjuder LTH Griparna skridskodisko för alla som är intresserade.

– Spelarna är ute på rinken och det är bara att ta tag i någon och be oss lära er åka skridskor, eller skälla på oss om vi spelat dåligt, säger Adam Eidenvall.

För griparna backar upp

Hockeylaget har en supporterförening, med det tvetydiga namnet ”För griparna”. De sjunger ramsor, får igång publiken, skapar stämning och motiverar spelarna.

Truppen består av 30-40 spelare och de försöker hålla den i ungefär den storleken. Alla som vill får  vara med om de håller en hyfsad nivå och inte förstör träningarna. Det finns dock inget lag för tjejer som vill spela – men de som vill komma och träna är välkomna. Adam Eidenvall vet dock inte om de får spela i serien.

– Men vill några tjejer starta ett eget lag hjälper vi till med saker som behöver fixas och med att reda ut frågor, säger han.

Rättelse
I artikeln skrevs tidigare fel spelplats för matchen. Matchen spelades i själva verket i Lunds Ishall – och ingenting annat. I artikeln skrevs även att alkohol är tillåtet i lokalen, men så är inte fallet.