Hongkong Dag 38 – 44

- in Praktikbloggen

Jag hamnar på filmpremiär, går vilse på en ö, och träffar ett kulinariskt geni 

Dag 38.

Spårvagn, morgonmöte, all personal är tillbaka (tog sin tid), frukost får vänta, får lite uppdatering och uppgifter, en del ligger på vänta fortfarande, frukost. Skissar på kommunikations plan för event som kommer i April, kommer krävas en del arbete, men måste vänta på klartecken fån HM och Fjällräven som kommer att delta i eventet. Lite oklart kring hur stort deras engagemang  kommer att vara kring det hela, väntar på besked som vanligt. Hungrig, tänker på lunch – går och handlar soppa – blir det med lax – lyxigt. Skriver vidare på texterna kring PMQ eventet och ledorden till International Women’s day, blir någon sida av arbete men inte mycket mer, mest att hitta fram fakta som framhäver Sverige som en ledande aktör inom jämställdhetsfrågor inrikes och internationellt. Skickar in text till Lundagård, de blir säkert glada! Knappar vidare på kommunikationsplan för event, väntar återkoppling. Spårvagn, köper bröd, gym, middag 82:- – läser och godnatt.

Dag 39.

Mobilen verkar ha trillat av hyllan under natten, glaset sprucket – surt, får fixa den inom kort – ingen spårvagn, blir MTR istället, köper frukost, äter frukost, kaffe x2 och sedan tillbaka till texten. Person som kommer in och behöver provisoriskt pass – konstigt att man inte tänkt på det före resan, men men, får bistår i hur det går till, 1600:- inte billigt – men kul att får var med om hursomhelst, händer inte varje dag. Sammanställning av information för SCMP artikel om Svenska universitet – fokus kommer att ligga kring medicin och naturvetenskap – kontakt med lärosätenas kommunikatörer för att få grundläggande kontakt och information. Blir en del steg för att få ihop det hela – många inblandade aktörer som skall inkluderas och tillgodoses. Lunch med EU – spårvagn, 19e våningen i en byggnad i central, måste lämna mobilen hos vakten åker upp en våning – träffa Johan och de två andra praktikanterna som är båda lokal anställda – intressant då EU inte är jätte stort i HK. De verkar ha en mer hierarkisk struktur, kontoret är lite sådär, glad man inte behöver stanna – tillbaka, möte med konsuln om event, spånar idéer, logistik etc. Men väntar ännu på klartecken att börja, vi behöver dock personal, försöker värva en del via mail, får se kring svar sen. Kontaktar fem svenska lärosäte, SCMP är intresserade att göra en profil på svenska utbildningar – inväntar svar. Väntar en halvtimme på spårvagnen, trängs, till gymet, äter middag 39:- skriver vykort och läser.

Dag 40.

Spårvagn, seg spårvagn, kallt, frukost – svarar mail, lägger till lite punkter kring kommunikations strategin, läser på om Regeringskansliet verksamhet. Skriver vidare på optimerings tillfälle för hemsidan och strategier, feedback borde komma idag. Soppa och ris till lunch på kontoret – helt ok.  Möte med Helena, får veta lite mer om henne och organisationen och hur man går tillväga att bli diplomat – språkliga krav finns men intressant ändå (lite sugen på att läsa språk nu) – ska också få skriva en rapport om något ämne angående Hongkong – oklart ännu kring vad, men ska spåna på det, kanske kring asyl/migrations policies eller ekonomisk ojämställdhet. Blir lite vad som behövs också då det  skall gå att applicera till Sverige i utlandet och dess projekterade värderingar. Till Pacific Place och går på föreläsning och book signing med Massimo Bottura – en, i mina ögon, av de mest banbrytande och innovation kockar idag – karismatisk och down to earth, pratar lite, tar en bild. Köper dock inte bok, rätt stor, dyr och får inte plats i bagaget – blir till senare dock. Blir spårvagn, middag 59:- ingen gym idag, läser och tänker igenom dagarna.

Dag 41.

Spårvagn, handlar mat till att laga lunch blir dyrt 177:- men det räcker kanske ett tag – blir kul att laga mat mat! Bokar om flyget hem från den 19/06 till den 07/06 – 1600:- men ändå mindre pengar än vad man gör md här på två veckor! Fortsätter och knappa på kommunikations strategin – lägger till information om pensioner i utlandet och tillvägagångssätt. Ska diskutera detta under dagen och sedan se hur vi kan gå från där. Möte kring kommunikation, en del saker vi kan göra, börjar skriva en förkortad version av strategin – går framåt, lunch. Lagar mat, riktigt skönt, var länge sedan man åt något egen lagat mer än gröt… Ska bli mer av det! Skriver vidare på planeringen, inväntar svar och feedback kring spridandet av bilder via flickr eller liknande från Peking. Börjar bli klar med texten så långt, avvaktar – tunnelbana, köper mat 70:- gym, äter mat – till Afterwork i Soho – är trevligt, träffar lite nytt folk, mest svenskar men ändå en blandning – hem, läser, sover.

Dag 42.

Morgon, MTR, frukost, bagel med ost, kommunikationsplan, lägger till väsentlig information plus stöd dokument kring strategier och funktioner av digitala kanaler – kan vara bra att ha. Postar vykorten tillsist, går bra, lunch 45:- plus fixar chokladbollar igen, kul att få kunna ro ihop. Skickar mail, blir handledarsamtal på måndag, intressant – ska tänka på bra saker att säga, skickar in  uppgift no.1 till GU – ingen annan verkar ha lämnat in ännu..Fika och tidigt slut, samtal, spårvagn hem, fyller på Octopus kort, 150:- hemma, läser, skriver, ska mot Danish Girl premier, äter först dock – blir nytt Dim Sum ställe, väldigt mycket folk, maten är ok, fick inte exakt vad jag beställde men det är förväntat 42:-. Mot central och Hong Kong stationen, aldrig varit där för, väldigt stort och luftigt, lite ovanligt för att vara en tunnelbana i Hongkong – känns väldigt nytt. Kommer till Kowloon stationen, inne i ett enormt shoppingcenter, super lyxigt och tomt – hittar till premiären, vi får namnbrickor och är plötsligt centre of attention – alla vill ta bilder med oss, lite konstigt att alla är så tacksamma för att vi dök upp…bara att spela med här. Filmen var ok, inte riktigt sånt jag brukar se, men helt ok – tanken var att vi skulle vidare till EU sammanträder, men blir rätt sent, blir  MTR hemåt, läser och sover.

Dag 43.

Helg, skönt, sover, skriver går till gymet, har en dag med inga planer för en gångs skull, skönt, rör mig mot Soho, hittar nya gator, intressanta affärer, hamnar på PMQ, mycket folk, kopp te, läser, brunch club, mätt. Rör mig mot Sheung Wan, antik affär, hade uppskattats hemma – beger mig hem – slipar på lite små saker, kollar bostads situationen i Sverige och takter för mig.

Dag 44.

Börjar lite tidigare – typ ingen mat hemman hungrig, upp mot Sheung Wan, hittar cafe, blir te och bagel – fint väder idag, läser lite. Ner mot central, har bestämt mig att bara ta MTR utåt och hoppa av vid random station – röda linjen blir gula lingen och sen hoppar jag av på Lantau Island vid “Sunny Bay” (soligt är det faktiskt). Fint längs vattnet, lokals som fiskar, finns en väg mellan vattnet och MTR spåret inte den roligaste vandrings biten men intressant att komma bort från allt hursomhelst. Tyvärr är vägen en dead end efter typ 3 km – surt, vänder, skulle ha tagit med vatten – lång väg tillbaka. Sunny Bay igen, hamnar på buss mot Discovery Bay (här bor bara expats och de rika) märks – handlar lite mat (dyrt) trodde där gick båt till HK island men hittade inget, vänder igen – buss mot Tung Chung. Tung Chung visar sig vara ett enormt shopping komplex vid flygplatsen, dock hittar jag en MTR mot stan. Hoppar av i Mongkok, vandrar runt, tar bilder – ser turistisk ut – genom Yau Mai Tai och Jordan mot Kowloon bay och ICC – längre än man tror – MTR igen, och hem. Gym, mat och sedan hem – säkrat har man glömt att betala fakturan i tid, men det löser sig, godnatt!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Utflykter på cykelavstånd

Stannar du i Lund i sommar? Vill du