Hongkong Dag 59-65

- in Nyheter

Denna vecka är jag hemma hos min chef, vinner på hästar och vi släpper vårt första event…tillsist

Dag 59.

Sover dåligt, MTR, frukost, morgonmöte, en del att gör idag – skönt. Skissar en storyboard för promotion av Sharewear, draftar brev till lokala designers för att donera till Sharewear. Skickar in min draft för rapportering – ska se när återkoppling sker. Annika och Stefan reser inatt, blir att träffa dem under eftermiddagen, får se var och när. Uppdaterar hemsidan lite löpande. Små jobb, hemsidan, översättning, korrigering av text – lunch, franskt kafé, tre rätter för 80:- maten är ok, intressant att prova nytt men ingen höjdare. Försöker komma i kontakt med Fridas föräldrar, de är i stan någonstans men är problematiskt utan Wifi – provar lite senare. Hittar dem på Pacific Place, de har varit och shoppat lite – spårvagn, de ska hämta sina väskor från hotellet – jag lämnar min väska, lämnar tvätt, MTR – Hong Kong Station, de checkar in i stan, väldigt praktiskt. Önskar man själv skulle resa lite – äter lite, blir en italiensk macka, gott – de får se utsikten från IFC – fint. Jobbigt att säga hejdå – tomt igen. MTR, hem – tillbaka i tystnaden, ska skriva lite sen sova. Elen går ut under kvällen, surt, blir att sitta i mörkret, hittar inget säkrings skåp, godnatt.

Dag 60.

Kallt idag, MTR, frukost, kontor, fokus på PMQ inför möte, taxi till PMQ, ännu kallare där, spanar in ytan vi ska använda, stort, får bli att planera ut hur och vart allt skall vara. Möte, halvtimme, information framförs och kunskap utbytes, lite utvecklingar, taxi tillbaka, lunch 50:- skriver ihop mötesresultaten och mailar – gamla praktikanten Hanna kommer förbi, lite ovanligt kanske. Intressant att träffa någon liknade dock. Möte om PMQ, planering kring vad som skall göras och hur det skall genomföras före allt släpps på fredag. Hur det praktiska och det logistiska kommer att underhållas och genomföras på plats. Display möjligheter undersöks, eBanner kontaktas får se om de svarar – får information om planeringsdag imorgon, blir lite annorlunda, säkert intressant! Hemåt, gym, handlar mat 29:- igen – tackar för mig själv.

Dag 61.

Känner mig lite sådär idag..tar en treo + gröt, MTR, kontoret, taxi till residenset – function room, möte. Idag är det planeringsdag för konsulatet, på agendan täcks administrativa frågor, praktiska ting, personal utveckling, konsulär utveckling och vad som händer under året. Skriver noter, blir att renskriva imorgon, lunch på peaken, – betaldes av konsulatet – skönt. Taxi igen, dimmigt funktion room igen – mer på agendan – fika i residenset, kula att få se lägenheten. Stor lägenhet, 160kvm, ett palats för att vara Hongkong – bjuds på tårta då Peggy, en av de lokala personalen fyller år – tillbaka igen, grupp aktivitet och positiv avslut. Taxi, Admiralty, kollar frukost buffé på Mandarin Oriental, lyxigt men kan vara värt, Sheung Wan, PMQ, middag 29:-. Hem och vänder – träffar Jonathan och sedan mot Happy Valley Racecourse med Y.P – storslaget event, folkfest – spelandet är i fullgång, en del kvällar omsätts miljarder här – det kan man förstå med den enorma struktur de har. Lägger totalt 60:- och vinner faktiskt 97:- blir en liten “vinst” livad atmosfär, snabba hästar, MTR hemåt, godnatt!

Dag 62.

Fuktigt igen, MTR, frukost, sammanställer mötes noteringar från gårdagen, går fort – går till eBanner och förhandlar om backdrops for PMQ – börjar skala upp en version för layouten av eventet, blir lite matte tänk till och med! Börjar med eventet inför press release imorgon, mesta finns redan, ska bara infogas – ritar ut en plan för backdroppen för scenen på PMQ – blir att presentera sen. Lunch vietnamesiskt, 60:- rätt gott ändå, kontoret, fixar lista med designers för kommunikation – födelsedag idag också, fixar choklad bollar igen…börjar bli en vana. Plockar upp tråden på SCA som ska hålla ett event den 26/03 – oklarheter råder ännu, blir instället, vidarebefordrar. Snabb fika idag, möte om PMQ, får en del mer framteg om outlay och storlek på olika delar av eventet, imorgon gäller det att kommunicera vidare och förmedla information till sociala medier. Kvar på kontoret, ska vara med på SwedCham’s book launch (gratis mat – bra anledning att dyka upp!). Gym och sedan hemåt.

Dag 63.

MTR, sömnigt, trängs, frukost, mycket mat från igår, gott – möte angående sociala media releaset kring PMQ. Hittar fram en del information vi kan använda, vrider om en del punkter – vi släpper eventet (tillsist) med planerade utlägg för nästa vecka! Verkar finnas lite intresse redan vad vi kan se – bra, lunch blir resterna från gårdagen, fint.  Eftermiddagen är fokus på att utveckla möjligheterna vid marketplace med layout och planritningar till eventet och sammanställning av designers som kan var intresserade, hemåt MTR, plötsligt 26c ute och super fuktigt – vänder MTR igen ska till Stanley för spelkväll, blir riktigt trevligt, taxi tillbaka och tackar för mig.

Dag 64.

Fuktigt och varmt idag, frukost, gym och sedan ut på stan lite – 28c idag, det känns…upp mot Soho, har lunch med Jesper och går ner mot Sheung Wan och Central, solen tittar fram – fint. MTR, handlar mat, tillbaka på rummet, varmt där med. Middag, La Rotesserie, var ett tag sedan, blir deras  kyckling macka, gott – Soho, central till Pacific Place, ska träffa Jonathan och Johan för film  “Hail Ceasar” bara två platser kvar – surt, mot Causeway Bay. Blir Trumbi istället, intressant film, kallt i salongen, varmt ute – MTR, hem och godnatt!

Dag 65.

Kallare idag, sover lite längre, skriver, äter frukost – mot soho, bageri, PMQ – lunch. Läser, hemåt, hittar en fin kamera affär, lägger på minnet, Squash i en halvtimme på Sun Yat Sen, sedan gym. Middag, får se Jonathans lägenhet, större än min, men en riktigt “lokal” byggnad, man som sitter i trapphallen och spelar hög musik och röker, riktigt kinesiskt. Fin utsikt från rooftoppen – hemåt, samlar tankarna för nästa vecka (bara fyra dagars vecka) men är en del jobb. Tack för mig!