Hongkong dag 80-86

- in Nyheter

Denna vecka blir det PMQ event tillsist, jag spelar basket och äter för många mackor.

Dag 80.

Ledigt idag, skönt, Ching Ming Dagen i Kina, då de hedrar de döda, idag är de mest en helg dag. Varmaste dagen hittills 31c – ändå rätt skönt, sitter i Memorial Park, mycket folk ute, naturligt med det fina vädret, blir kvar ett tag, rör mig mot Soho, middag 100:-, blir skyfall, temperaturen sjunker, håller sig ute för att undvika att frysa ihjäl inomhus med all AC. Blir hemåt, gym och sedan lite förberedelser till kommande vecka.

Dag 81.

MTR, kontoret, blir att komma igång igen, morgonmöte, en del att göra inför veckan som kommer. Blir att stämma av med tryckeriet, de återkommer vid lunch – hämtar foamboard och bakgrund för eventet, de blir fina, skönt. Sammanställer information om designers och donationer, översätter ett mail. Lunch på kontoret, sallad, funkar. Uppdateringar kring personal och deras uppgifter, börjar ta form nu – kontaktuppgifter samlas samt var persons funktion under eventet, blir en del timmar att delegera. Blir totalt 20 personal nästan, så en del att samordna, stämmer av tider och sammanställer lite inför EU dagen. Nästa års praktikant intervjuas idag, synd att man inte får sitta med i intervjuerna, men blir intressant att se vem det blir – hinner få in några jobb ansökningar under tiden, främst PR byråer, väntar svar. Hemåt, MTR, varmt, basket i parken, kul men varmt, Taiwanesen 50:- hem och godnatt.

Dag 82.

MTR, frukost, blir mackor för engångsskull, lyx – tillbaka till mailen och förberedelserna. Blir nog mackor så det räcker hela dagen, fyller på information kring mer designers samt ett manus för öppnings ceremonin i detalj, blir en del att göra. Snart klara med tryckeriet, en artikel till som skall tryckas, givetvis blir det strul med detta order också – krävs några telefon samtal att lösa, suck. Färdigställer personal information med kollegorna och de externa, detta kommuniceras i mail, ökad kommunikation via sociala medior inför eventet planeras. Manus skrivs för öppnings ceremonin – tar lite tid, klar för dagen, hemåt, varmt ute, in och vänder, basket i en timme, middag 62:- hamnar på den lokala Hong Kong Jockey Club, lägger 20:-, är som vanligt nära och vinna, mer en kultur upplevelse än något annat, bara Kinesiska män där inne, intressant. Hemåt och godnatt.

Dag 83.

MTR, trött idag, sovit dåligt, äter fler mackor, sitter med PMQ eventet igen, är i slutklämmen nu, ska bli skönt när det är över så man kan slippa tänka på det, slutliga planering inför morgondagen, blir en halvdag på PMQ då med, hämtar sista trycksakerna från ePrint, tog sin tid, varmt ute idag igen, skönt, stor lunch 99:-. Kontoret, EU dagen får vänta tills nästa vecka, sen har vi en del att göra med att uppdatera manuset till helgen samt lite mindre uppgifter, möte på eftermiddagen, sammanställer det sista, köper 76, 25:- vouchers på Starbucks till personalen till helgen. Hemåt, MTR, hämtar tvätt, middag, basket och sedan hem.

Dag 84.

Sover bättre inatt, MTR, fyller på octopus och mobilen, mycket folk i stan – Rugby Sevens är i stan (en av världens största rugby turneringar) och det är mycket turister såklart. Kontoret, uppdaterar information kring designers, mail adresser. Förberedelser för setup på eftermiddagen på PMQ, läser på lite om Wilma systemet, kan vara bra för framtiden. Snabb lunch, mackor igen , åker mot PMQ, en del att lasta av, lång väg dit, mycket trafik, blir en del att packa upp, leveranser, en del är sena men för det mesta är det smärtfritt – blir kvar tills halv 7 ändå, ändå skön atmosfär på PMQ, blir mer imorgon, mot Wan Chai, afterwork 32:-, middag 130:- sen en drink 78:-, hem och lägger mig, blir tidigt imorgon.

Dag 85.

PMQ idag, går upp tidigt, gym, trött, går mot Soho, kaffe på vägen 32:-, är nästan först på plats, en del att göra och att ställa på plats, varmt idag 31c igen. Samordning av material och layout, vi blir end el personal för klädbytet och ShareWear eventet. Vi blir återbetalda i Starbucks kupongerna som jag köpte i torsdags, blir att spara till senare – blir mycket foto, samordning av setup av fotobås, kommer en del folk, hoppas på intresse, hungrig, lunch/frukost 88:- dyrt. Eventet kommer igång, träffar en del intressanta kontakter, blir bjuden på invigning, ska tänka på det, successivt verkar där komma intresse till klädbytet, springer mellan lite olika tjänster, kul att göra något lite annorlunda ändå. Hämtar en donation, får själv välja vad det sk bli, blir Skultuna Machettknappar (800:-) som ska delas vidare i en hållbarhetsanda, får se hur det går. Invigning, minister besök från Hongkong sidan, han är gemytlig, mer bilder, klädbytet öppnar igen, mycket besökare, vi får arbeta lite – är ändå en succé, frågor om att det ska hållas igen i framtiden lyfts, kan vara en möjlighet för PMQ. Börja successivt lugna sig, flyttar in fotobås, material, Fjällräven och H&M verkar nöjda, vi riggar om i vårt rum inne i Hollywood byggnaden, blir mer imorgon, men börjar vid 1 istället, skönt att kunna vila ut lite innan. En del ska till Rugby, men drar hemåt, hamnar på Crafty Cow, äter själv, bra mat men rätt dyrt, 345:- blir Starbucks kupongerna imorgon…Hem, laddar upp bilder, samtal och tack för mig.

Dag 86.

PMQ dag 2, kan sova lite längre idag, skönt – skriver, städar, betalar  hyran, kaffe på Starbucks, går till PMQ, störtregn…kommer fram rätt blöt. Låser upp, de andra kommer lite senare, är enbart inne i lokalen idag, skönt när det regnar, fokus ligger mest på att dela bort de tio tal plagg som kvarstår, verkar finnas intresse, några förvinter i första timmen sen är det mest att vara uthållig när det gäller de andra. Blir en kaffe till, diskussioner med H&M och Fjällräven, blir en del som sk kommuniceras vidare efter eventet, nästa veckas uppgifter. Plaggen tar successivt slut,  någon donerar lite nya – vi börjar packar ner för transport, ska tillbaka en gång imorgon för att samordna flyttning av allt. Blir en falafel efter med Terrence och Wictoria, trevligt – hemåt, gymmet, skriver, prata i telefon med Frida, fint – hon kommer snart. Godnatt!