Hongkong Dag 87-93

- in Nyheter

Denna vecka upptäcker jag lite mer av Kowloon, äter mycket indiskt och på kontoret är det lugnet efter stormen för nästa projekt.

Dag 87.

Lite svalare idag, åter till PMQ, är lite segt att vänta på leveranserna men allt läser sig, taxi till GK, 32:- men får tillbaka pengarna – sätter igång med efterarbete, ärendet ska stängas och återkoppling ska gess, mail skickas, bilder bearbetas. Sedan har vi EU dagen, en del att göra, saker som inte blivit gjort innan – ett TV bolag som vill göra program om Sverige, skickar dem vidare till andra, minimera arbetet i detta fall. Lunch Starbucks, kuponger igen – inget särskilt men “gratis” flyttar runt lite möbler inför leverans av nya, mycket flyttlådor nu. mer med EU dagen som måste lösa sig omgående – får bli en kompromiss – rör mig hemåt, vänder åker mot Mongkok och träffa Denice, Jonathan och hans flickvän, trvligt, ladies market och one Dim Sum – måste se mer av kowloon sidan finns otroligt mycket att se och uppleva där – hemåt, tackar för mig.

Dag 88.

Grått och svalare idag igen, mobilen måste tankas igen, har ringt 100 samtal på några dagar bara, tömt kontantkortet…hoppas jag kan få tillbaka pengarna då det har varit jobb relaterat. MTR, frukost, möte om Nationaldagen, lite olika viljor verkar finnas, är dagen innan man åker från Hongkong, får se var engagemanget ligger. Lite mer efterarbete kring PMQ, några mail, lunch, starbucks igen, sista vouchern idag 75:- inget speciellt faktiskt. Läser upp kring AHS (Avgiftshanterings systemet) som används av utlandsmyndigheter, annars lugnt idag – går vid 4, MTR, fyller på kortet, gym. Hem, blir indiskt ikväll med kompaniet, regnar mycket, bra mat, mycket mat, svin mätt 160:- hemåt och skriver lite mail, godnatt!

Dag 89.

Monsun regn idag, “gul” varning idag, paraplyet hjälper inte ett skvätt. MTR, paraply, kontoret, sitter vid värmefläkten, tomt på kontoret idag, får se vad som utvecklas idag, svarar på några mail. Slipar på en kommunikations strategi till att börja med för IK, skickar några mail till, kallt, regnar ännu. Lunch, Oskar och Jesper – blir Falafel, 58:- medelmåttig. Kontoret, kaffe, uppdaterar hemsidan, snart klar, lägger fokus på information kring att gifta sig i Sverige, Svenska pensioner – torra ämnen som sagt. Uppdaterar återkopplingen vid kommunikations strategin för PMQ, hemåt, handlar mat, MTR. Skriver lite mer, gym, middag hemma 74:- totalt, film, godnatt.

Dag 90.

MTR, fuktigt idag, frukost, svarar mail, hjälper till med passfoto, sammanställer information – börjar skriva på praktik uppgiften, 5 sidor om tiden här, inget svårt, bara att skriva vad som hänt och utvärdera det. Lunch, 48:- helt ok, kaffe – möte om nationaldagen, blir mer att trycka bland annat, yippie. Åker till lokalen som national dagen skall hållas, Watermarket nere vid vattnet, tar bilder, går via IFC hemåt, är super fuktigt, är som att gå i dusch, 97% luftfuktighet, det känns. Gym, blir middag med Jonathan och Caroune – lagar maten faktiskt, helt underbart, första gången på tre månader. Hemåt och tacker för mig.

Dag 91.

MTR, frukost, skriver press meddelande för IK, samordnar upphämtning av kläder från Friends of the Earth här i Hongkong. Blir nästan klar med praktikrapporten, skönt att ha den undanstökad. Annars lugnt idag, ska ha möte om EU dagen och National Dagen under eftermiddagen. Lunch, Indiskt igen, 95:- mätt. Möte om EU och lite mer kring nationaldagen, kommer sättas igång nästa vecka – ska bli skönt att ta helg. MTR, gym, tvätt, äter middag, läser – skönt.

Dag 92.

Sover lite längre, väldigt skönt, skriver lite mail och material – blir brunch idag, ska bli trevligt – åker mot Wan chai, brunch, mycket mat, dryck, sitter ute vid IFC över 30c idag igen, njuter. Åker mot LKF, blir en kväll där, lång dag, tar denna dag till detta behövdes – måste fylla på sim kortet igen, för gör det imorgon, godnatt.

Dag 93.

Svarar mail och skickar några ansökningar – soligt ute idag, hämtar tvätt, uppdaterar SIM kortet. Lunch på Noodies – en nudel restaurang i Sai Ying Pun – bra mat, bra nudlar, kommer återvända. Beger mig mot Soho, läser på PMQ, går mot central, hittar några intressanta ställen på vägen, Gage Street. Besöker Hongkongs maritima museum, intressant och skönt att göra något annorlunda. Tar båten över till TST, mycket folk, vandrar in på det enorma Peninsula Hotel, det lyxigaste i stan, man transporteras bak 70 år när man stiger in, sann kolonialism! Två gator bort möter världens kontrast, den ökända Chungking Mansions – en av världens mest globaliserade punkter, ett hopkok av Kinesisk, Afrikansk och Indisk kultur, intressant att se. Vidare upp TST, varmt, mycket människor, genom Kowloon parken, Yau Mai Tei. Är en sådan kulturell skillnad mellan Kowloon och Ön, här känner mig faktiskt att man är i Asien. Upp mot Mongkok, hittar en Monki, ska ta hit Frida sen – överfullt med folk – MTR tillbaka, middag 59:- spelar basket, svettigt, gym och godnatt.