Hongkong Dag 108-114

- in Nyheter

Min första vecka av ledighet, flickvän och familj på besök, ser Hongkong från nya vinklar.

Dag 108.

Köper till oss hotell frukost för två, 132:- helt ok frukost, går Sheung Wan, Soho, Central mot IFC tanken är att ta buss till Stanley, otroligt mycket folk, är röd dag idag. Väntar med Stanley, tar istället färjan över till TST, vandrar runt där, hettar upp 35c idag, inne och vänder på Peninsula, Nathan Road och sedan Kowloon Park, är fint. Går lite vilse i parken, upp mot Jordan och Temple Street, lunch sisådär, vidare upp i värmen – hamnar på Langham Place, mycket folk in i Monki butiken hittar några plagg. MTR till Wan Chai, fikar på Passion, 96:- tar bussen till Stanley, skumpigt, fint som alltid, mycket hundar, mycket barn, ner till vattnet, lugnt. In i HM butiken, Frida hittar några klänningar, tanken är att vi ska till Beef and Liberty, dock är brödet slut, katastrof – tar bussen tillbaka till stan, äter på Beef and Liberty i Wan Chai, riktigt gott. Går hem hela vägen, tar en timme, varmt, hotellet och tackar för oss.

Dag 109.

Sover lite längre, Gym, frukost, går mot PMQ och soho, vandrar lite i butiker – fikar på Cupping Room i Soho, går i butiker i central, Frida hittar en jacka. Vidare mot Causeway Bay och fler butiker, fikar igen, börjar spöregnar Hongkong Style, taxi hem. Äter i närheten under kvällen, indiskt på Tulsis, stort åskoväder, beger oss hemåt och säger godnatt.

Dag 110.

Tänkte ha frukost ha på Mandarin, men orkar inte gå upp 0600 för det, blir att sova längre och frukost på Jaspas istället – hem till hotellet igen. Buss A11 till flygplatsen, överaskar mina föräldrar, trevligt, tar taxi till hotellet, går fort. Ut och går, är varmt för dem, 35c idag igen, blir bara att vänja sig. Blir Lingini Fini till middag, två pizzor, väldigt mätta, går i soho lite, sedan taxi till peaken, imponerande i mörkret, mycket folk att trängas med, taxi åter till hotellet, mataffär och sedan godnatt.

Dag 111.

Sover lite längre, hotell frukost, familjen beger sig ut på stan, jag och Frida tar spårvagn till central, sedan går vi mot Admiralty och Pacific Place, vidare genom till Wan Chai, lunch på Le Pain Quotiden – bra mat fast dyrt och mycket oljud runt kring. Sedan Pacific Place igen, butiker och fika, central och Sasa, går till hotellet. Ut med familjen till Beef & Liberty, trevligt och gott, tar spårvagn tillbaka så de får turista lite, packar väskorna för tidiga morgonen imorgon, godnatt.

Dag 112.

Upp tidigt 0400, tar Frida till flygplatsen, synd att hon skall åka, men vi ses snart, solen går upp och jag tar tåget till stan igen – vilar lite, checkar ut och flyttar in med familjen – vi beger oss mot Central med spårvagn. Går mot IFC, via general Post Office, en vända i IFC, sedan maritim museet. Färja till TST, runt i TST, mycket folk, lunch på Starbucks. Upp Kowloon Park och Yau Mai Tei/Jordan, marknader, lite kulturshock kanske, mot Elements och ICC stor kontrast igen, åker upp ICC – kollar utsikten. MTR hem, sedan till Pacific Place och Beef & Liberty igen, vegetariskt idag, gott, hem och tacker för oss.

Dag 113. 

Sov som en stock, frukost, sedan ut mot Stanley, varmt idag 38c – tar färjan till Po Toi, den sydligaste ön i Hongkong, en litet samhälle som är början på sydost Asien. Är en tropisk ö, varmt, mycket bananplantage, lite turister faktiskt, skönt att ta båten sen, ser mycket av kusten och Syd Kinesiska havet, hamnar i Aberdeen, tar buss till SYP. Av i memorial park, går längs vattnet – sedan hem, blir grekiskt ikväll Santorini, Souvlaki, går tillbaka i nattens värme, phew och godnatt.

Dag 114. 

Sover lite längre, frukost, familjen åker idag, synd, men har varit ledig ett tag nu – blir MTR mot TST och går på museum, intressant att se sen mot Jordan är värmen, ser lite nya kvarter, MTR. Central, tar rulltappen mot Soho och äter brunch på Brunch Club, trevligt, går via PMQ och till hotellet, packar väskor och säger hejdå, ses snart ändå, en månad kvar idag. De tar taxi till flygplatsen och jag går och spelar basket, äter middag med Jonathan och Caroune, hem och laddar för nästa etapp.