Corpus Medicum vinnare – i år igen

- in Nyheter

Förra året vann de tidspriset och den här gången gick partypriset till Corpus Medicum. Anledningen: de spred glädje och god stämning hela vägen från Göteborg där tandemstafetten började till målet i Lund.

Solen sken och det fanns inte ett moln på himlen när tandemdeltagarna rullade in i Lundagård under lördagen, där prisutdelning och avslutsfirande väntade – och värmen tillät också ett traditionellt bad i fontänen.

Närmare 1 200 deltagare från 19 olika lag deltog i årets stafett och cyklade under knappt 26 timmar från Göteborg till Lund.

– Det här är en av de rikaste traditionerna i Lund tror jag, det är jätteuppskattat, och en tradition som ska bevaras, säger Idrottskollegiets ordförande Arvid Stigland som står bakom eventet.

Vädret gjorde skillnaden
I förra årets upplaga deltog fler lag – men årets evenemang var ändå mer lyckat. Det menar Tandemgeneralen Jennifer Kyllergård och pekar på att den strålande solen gjorde ett gott jobb under resan. Hon sammanfattar den med tre ord:

– Vatten, resorb och solkräm!

Men allt gick inte som beräknat. I stället för att inleda från Avenyn som vanligt, började tävlingen i Slottsskogen.

– Det var en riktig cykeltävling som pågick på Avenyn, säger Jennifer Kyllergård.

Oturen ständigt närvarande
En olycka kommer också sällan ensam. Flera nationer hade svårt att orientera sig på resan.

– Många nationer cyklade vilse i mörkret på väg till Varberg. De fick hämtas med bussar, säger Jennifer Kyllergård.

Någon som verkligen råkade illa ut var Albin Asphäll från Corpus Medicum. Han tvingades bandagera sin hand efter att ha träffats av en fallande drönare, men var trots detta strålande glad ändå.

– Det känns jättebra att komma fram! Vi har överlevt!

Corpus Medicum var i fjol närmast idealtiden – och i år tog de i stället hem partypriset. Albin Asphäll menar att det var en laginsats.

– Alla bidrog – det är en lagförtjänst. Vi hade mycket låtar och entusiasm. Man måste satsa på att ha roligt, det lyser igenom, säger han.

Strulpriset till SSK
Ett lag som det gick mindre bra för var Sydskånskas, som tog hem årets strulpris. De fick bland annat inte den buss som de hade beställt – och när de väl fått tag på en slutade den att fungera. Detta ledde till att de inte kunde gå i mål samtidigt som de andra under lördagseftermiddagen och fick i sin frånvaro ta emot priset.

Det här till trots, summerar idrottskollegiets ordförande Arvid Stigland evenemanget med att det finns väldigt mycket glädje i tandemstafetten.

– Vi har kämpat väldigt hårt i en termin för att planera allt detta och det här är resultatet, ett omfattande arrangemang med mycket glädje, säger han.