Hongkong Dag 115-121

- in Nyheter

Denna vecka återgår jag till kontoret, representerar Sverige på EU dagen och vandrar en hel dag

Dag 115.

Vaknar tidigt, MTR, kontoret igen, nästan nostalgiskt – morgonmöte, har många email att tråla igenom – svarar email. Avstamp inför EU dagen under kvällen då det gäller representation för samtliga EU länder som har sina verksamheter i Hongkong. Detta innebär en utställning av Svensk mat och dryck och en presentation av Svensk mat kultur, blir säkert intressant. Blir en del att dra med sig till eventet, taxi till TST, superlyxigt hotell – många som ställer ut, går rätt fort att sätta upp båset – är mycket mat och dryck plus en buffé från hotellet (läs lyxmat som hade kostat 600:- plus annars) är tal, mingel, mycket folk, många som är ivriga för mat, lite trångt. Träffar lite olika figurer som alltid, klart kring 9, tar taxi med Johan över, 60:- hem och läser och somnar direkt.

Dag 116.

Småregnar lite idag, MTR, frukost, svarar mail – fyller i feedback från gårdagens event, fixar med bilder, skickar lite hemåt – engagerar mig i en handlingsplan för medföra frågor samt fix kring nationaldagen. Lunch, drunknar nästan i spöregnet – är en röd monsun varning, blir macka på kontoret. Nationaldags möte, mycket om och men, blir lite vändning och ska producera material till broschyren till dagen samt formen av utställningen. Lite fix med materialet, planerar ett möte tills imorgon, MTR, hem, Gym – middag, läser och tacker för mig.

Dag 117.

MTR, frukost, handledarmöte, får lite nya uppgifter att göra, allting tar lite tid att göra – svarar mail, fyller i lifestylekartan samt kollar uppdateringar kring ShareWear konceptet för en uppföljning. Gör en start på handlingsplanen för medföljande till Hongkong, får lära mig att de får tillägg och super förmånliga bidrag för det mesta. Lunch utomhus, skönt väder faktiskt, kontoret, skriver vidare på handlingsplanen samt lite uppföljning kring ShareWear initiativet från PMQ en månad sedan (tiden går fort). Klar för idag, spårvagn till central, träffar Johan, tar en kaffe och går igenom lite saker. Jesper dyker upp, äter middag och tar en öl på IFC och beger mig hemåt, skriver lite och säger godnatt.

Dag 118.

MTR, frukost, svarar på mail, skriver en text för IK om UD, kommer att maila runt den lite senare – skriver mer på handlingsplanen, lunch – blir indiskt med kontoret, vegetariskt och gott. Planerar en hike för helgen, blir långt, men blir kul att se något nytt, lifestylekartan är uppdaterad, söker några jobb – uppföljnings tweet för EU dagen. MTR hem, blir gym, lämnar tvätt och köper middag – sedan hem, skriver lite och tacker för idag.

Dag 119.

Sover bra, MTR, frukost, möte – lyssnar mest, lite lite uppgifter just nu, skriver klart en press release för IK – ska skickas senare idag. skriver vidare på texten för bookleten inför National Dagen – mer underlag behövs därmed känns det som. Lunch, blir Passion och PG, kaffe skriver klart handlingsplanen för medföljande, korrläser en text, skickar mail. MTR hemåt, skönt med fredag – skickar några mail, spelar basket, middag och tar det lugnt resten av kvällen.

Dag 120.

Går upp tidigt, frukost, går mot Central, blir sena, tar taxi 500m, får veta att båten går senare blir ingen stress – är Budhans dag idag. Tanken är att vandra del 2 och 3 av Lantau Trail, en cirka 25km lång slinga på Lantau Ön, över två peakar, Sunset Peak och Lantau Peak- HKs tredje och näst högsta berg. Vi blir 6 st, båt till Moi Wu på Lantau, mycket folk, Moi Wu är ett mindre samhälle, blandning av lokala/expats – vandrar vidare, tappar två på vägen de vänder tillbaka, detta klassas som en svår vandring – förståligt, är brant och varmt. Många steg, in i dimman, ser en liten orm – kul! Kallt i molnen och blåser rejält är en seg backe upp Sunset, utsikten är nog fin, synd man inte ser något. Påväg neråt, vädret bryter upp och landskapet vecklar ut sig framför oss, storslaget, färgglatt och bergigt, vackert! Neråt, känns i benen, blir vila längs ner, näst peak Lantau är vad jag hört mycket tuffare, det stämde – trappor som bara fortsätter, upp i molnen, tar cirka 1,45 upp för berget, toppen ligger belägen i molnen men hinner se mycket på vägen upp. De andra är lite trötta, vilar på toppen – neråt, branta trapper, knäna lider lite, bra motion – vandringsleden slutar vid Ngong Ping, mycket turister, köer flera lite vatten – helt fantastiskt! Kö till bussen är 2 timmar lång, inte ork för det, kör en klassisk kö hoppning och går förbi hela kön, ställer oss nästan längs fram och glider in på nästa buss – Tung Chung, MTR och sedan SYP, hotell. Middag, 60:- och vilar på hotellet, ska sova imorgon!

Dag 121.

Sover lite längre, skönt – går mot LKF, brunch, Johans sista helg, maten är sådär faktiskt, lite besviken, begär mig hemåt, byter rum, räcker låsa ut mig – får ny nyckel. Installerar mig, ut och går, snabb vända i Jordan, åter till rummet, blir att skriva och se över vad som händer nästa vecka – tackar för mig!