Q: Cecilia Skoug (LN), Linnea Jacobsson (KM).

- in Q
Illustration: Viva Ivarsson.
Illustration: Viva Ivarsson.

Avgående LUS-presidium som nedsablade universitetet för dåligt breddad rekrytering. Reste ragg när kårernas egna samling representanter kom på tal. Betonade alla kårers lika värde och försvarade regeringens budgetförslag. Fick tv-tid efter professorsstrid. Kramar gärna katter, utom fifflarnas egen.

Den konflikträdda duon skaffade samma blonda luggfrisyrer. Blev kårfifflarnas Lili&Susie. Gick på nya arbetarlinjen med #cissijobbar. Åsikterna och känslorna gick isär när det kom till teknologer. Knöt fifflar-alumner i LUS-kartellen som slutade med hot om missförtroendevotum.

Ordförande Cissi: Före detta ordförande för medicinarna. Förkårade nollningen och blev kallad PK. Försökte kuppa karnevalsstadgan. Fnissig. Förlägger nycklar. Faktakollar Twitter-feeds. Fan av Morrhoppan. Förnekar akademikerbakgrund i arbetardräkt.

Vice ordförande Linnea: Samvetets förre ordförande. Socialdemokrat. Slogs för studenter, flyktingar och klasskamp. Botade bryderier med broderier. Stockholmare men mer hemma i Malmö. Såg baler och nationspubar som nödvändigt ont.

Q kvad:

Vem kan ana att päls och flaskor med bubbel

För egna självbilden kan orsaka trubbel

En kårpolitik med en famn av röda rosor

Gör det lätt att plugga belgiska glosor

Med utseende som siamesiska tvillingar

Behövs inga kårpolitiska breddningar