Förnya vårgarderoben med rent samvete

- in Nyheter
@Tindra Englund

På söndag arrangerar föreningen Hållbart universitet en klädbytardag på Wermlands nation.

Inne på Hållbart universitets kontor i AF-borgen sjuder det av aktivitet. Snart ska det vara styrelsemöte och samtidigt kommer den ena personen efter den andra förbi och lämnar ifrån sig sina gamla kläder inför helgens stora klädbytardag.

– Jag är väldigt intresserad av konsumtion och hur vi kan minska den. Men jag är också väldigt intresserad av kläder även om jag inte kan shoppa nytt med gott samvete, säger Isabelle Ruscic som är huvudarrangör för klädbytardagen.

Därför bestämde hon sig för att med hjälp av två andra från Hållbart universitet anordna en klädbytardag.
– Jag tror att studenter är den perfekta målguppen, de är medvetna och har dessutom ont om pengar, säger Isabelle Ruscic.

Inlämningen sker i förväg
Detta är det andra av tre” inlämningstillfällen”. Och vid varje tillfälle får de som lämnar ifrån sig sina kläder i gengäld en biljett med naturskyddsföreningens logga på.
– Biljetterna kommer att fungera som valuta under söndagens event, förklarar Isabelle Ruscic.

Många har verkat intresserade och under den första ”inlämningen” kom det betydligt fler än vad arrangörerna hade väntat sig.
– Men vi tror ändå att de flesta kommer att lämna in saker på söndag, i samband med själva klädbytardagen, säger Nadja Airaksinen, som också hjälper till med eventet.

Alla är välkomna
De hoppas på en stor uppslutning och betonar att det är inte bara  är studenter som är välkomna.
– Alla är välkomna. Det enda kravet är att det som man har med sig för att byta bort ska vara helt och rent, säger Isabelle Ruscic.

Klädbytardagen arrangeras av föreningen Hållbart universitet tillsammans med naturskyddsföreningen och ska hållas på Wermlands nation.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Klädbytardag

När? Söndagen den andra april klockan 12.00-15.00

Var? Wermlands nation

Hur? För att få delta krävs det att du lämnar in kläder/skor/accessoarer. OBS max 5 saker. I utbyte får du en biljett per plagg som du sedan kan använda för att byta till dig nya kläder. Sista chansen för att lämna in kläder är på söndag mellan klockan 10-12 på Wermlands nation.

Mer info hittar du här: https://www.facebook.com/events/145374532648126/