Skånetrafiken inför studentrabatt för enkelresor
Arkivbild. Foto: Lukas J. Herbers.

Skånetrafiken inför studentrabatt för enkelresor

- in Nyheter
@Tindra Englund

Med Skånetrafikens nya app får studenter 25 procent rabatt – inte bara på månadskort utan på alla biljetter. Appen gäller för resor inom Skåne och finns nu att ladda ned både på Google play och App Store.

Nu finns Skånetrafikens nya app med förenklade zoner, rabatter och biljettyper tillgänglig för Skånetrafikens resenärer.  För studenter innebär det att resor inom Skåne nu blir 25 procent billigare. Tidigare har studentrabatter endast gällt månadskort men nu kan studenter alltså köpa alla biljetter till ett reducerat pris.
Enligt Sydsvenskan smygstartade det nya systemet under måndagen. Då låg den nya appen ute och fram till midnatt hade 1 200 personer laddat ner den och det hade gjorts köp för 43 000 kronor.
– Det gamla systemet med jojokort kommer att finnas kvar parallellt fram till slutet av 2019. Vi kommer att presentera nyheter fram till dess, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Skånetrafikens nya app:

  • Appen gäller än så länge bara för resor i Skåne.
  • Här kan du ladda ner appen via google play.
  • Om du har en iphone laddar du i stället ned appen här.
  • Om ni är två eller fler studenter som köper biljett och reser på den tillsammans så får ni ytterligare 25 procents rabatt.
  • Studentrabatten gäller för dig som har Mecenat- eller Studentkortet med studentresesymbolen.
  • Vid resan ska du kunna uppvisa din studentlegitimation  samt giltigt ID med foto.