Dessa tre nomineras till nya redaktörer för Lundagård

- in Nyheter
@Tindra Englund

Tidningen Lundagårds valberedning har nu utsett tre personer som de nominerar till redaktörstjänsterna på Sveriges äldsta studenttidning. 

Felicia Green nomineras till posten som ansvarig utgivare och redaktör. Hon har en magisterexamen i journalistik från Göteborgs universitet och har arbetat som reporter på Trelleborgs Allehanda samt gjort praktik på Borås Tidning. Felicia är 23 år och uppvuxen i Malmö, hon har även varit reporter vid studenttidningen Götheborgske Spionen samt gjort praktik på tidningen Lundagård. I Lund har hon tidigare studerat danska och mediehistoria.
– Det känns jätteroligt. Även om jag inte hade vågat hoppas på det. Men jag är väldigt glad eftersom det är något jag verkligen velat göra, säger Felicia Green.

Men Felicia Green vill i nuläget inte gå ut med vilken riktning tidningen skulle kunna ta under hennes ledning.
– Det är en svår fråga och något jag får diskutera med de andra redaktörerna. Den tidning som finns är väldigt bra och mitt främsta mål är att fortsätta hålla samma höga standard, säger Felicia Green.

Simon Appelqvist nomineras till posten som redaktör. Han är idag reporter och krönikör på Lundagård och studerar medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet. Simon är 27 år och kommer från Falkenberg och har tidigare studerat på scenproduktionsprogrammet vid Malmö högskola.
– Det känns väldigt roligt och hedrande, säger Simon Appelqvist.

Han har flera ideér på saker som han skulle vilja åstadkomma under sin tid som redaktör bland annat skulle han vilja se att man jobbade mer med en röd tråd genom varje termin där man jobbar utifrån olika teman.
– Jag skulle vilja ha längre och mer långtgående reportage i flera delar som man kan följa under längre period. Jag skulle även gärna se fler porträtt både av studenter och av profiler.  Dessutom hoppas jag på en levande studentdemokrati och att alla ska kunna få sina röster och institutioner hörda, säger Simon Appelqvist.

Lisa Bergenfelz nomineras till posten som webbredaktör. Hon är 28 år och kommer från Lund och har en masterexamen i New Media and Digital Culture från Universiteit van Amsterdam. Lisa har tidigare arbetat som kommunikatör för FN:s projektorganisation UNOPS och studerar nu svenska vid Lunds universitet. Tidigare har Lisa varit reporter och producent på Göteborgs Studentradio K103 och är nu reporter på tidningen Lundagård.
– Det är jättekul. Jag skulle vilja fortsätta att nå ut till så många studenter som möjligt och min förhoppning är även att kunna utveckla en app, säger Lisa Bergenfelz.

Det är Lundagårds styrgrupp som agerar valberedning. För valberedningen har det varit ett hårt arbete med att utse de nominerade.
– Det har varit en tuff urvalsprocess med flera duktiga sökanden. Efter noga överväganden har vi nominerat en trio som vi tror kommer göra ett bra jobb med att driva Lundagård framåt, säger Linn Rönnlöf, sammankallande för Lundagårds valberedning.

Fram till den 23 april är det öppet för andra att motkandidera till posterna och det avgörande beslutet  fattas under Lunds studentkårers valting den andra maj.

Artikeln har uppdaterats.