Tio mest lästa artiklarna

- in Nyheter

Med nästan en halv miljon pageviews har lundagard.se nått ut till drygt 240 000 användare det senaste året och populärast var granskningen av den hemliga orden Hincus medicus.

Ett ordensällskap som kantas av tysthetskultur, inflytande och sexuella övergrepp. Årets mest lästa artikel på lundagard.se var En osund kultur skrämmer läkarstudenter. Simon Appelqvists, Tindra Englunds och Sebastian Rudolfssons granskning av den hemliga orden Hincus medicus väckte stor debatt och artikeln visades mer än 19 000 gånger.

Den näst mest samt tredje mest lästa artikeln går båda i ett helt annat tema. Artiklarna har samma titel deklarera smart som student och ger råd om hur studenter kan spara tusenlappar genom ett par enkla ändringar i sin deklaration.

En artikel om ett bråk mellan Smålands och Göteborgs nation kammade hem fjärdeplatsen. Konflikten gällde Göteborgs nations nya satsning på temaklubbar däribland en klubb med Håkan Hellström-tema. Smålands nation, som kände att de snodde deras största klubbkoncept, skrev på sin facebooksida ”Återigen snor överklassen från folket!”.

Naket var temat för den femte mest lästa artikeln då Filippa Werner Sellbjer skrev om Hedda Vitestams vernissage på Hallands nation för utställningen Tuttar som tuttar. Utställningen, som hade syftet att fotografera naket utan att bidra till sexualiseringen av kvinnokroppen, fick stor spridning och intresset för vernissagen på Hallands var stort.

De 10 mest lästa artiklarna på lundagard.se det senaste året var:

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Årets populäraste artiklar

Ann Heberleins uppsägning, lektorer som uttalar sig på