Han fick Biljetten till Riga

- in Nyheter
@Lundagård

För fyra år sedan instiftade den tidigare Lundagårdsredaktören Marko Wramén ett stipendium för att motivera och belöna tidningen Lundagårds ideella medarbetare. Biljettenstipendiet består delvis av en resa till en europeisk stad. Årets stipendiat Oskar Madunic Olsson kommer få en resa till Lettlands huvudstad Riga.

– Jag har aldrig varit i i Riga så det ska bli spännande. Det är inte bestämt när resan blir av men förmodligen i jul eller nästa sommar, säger Oskar Madunic Olsson, reporter på Lundagård och årets biljettenstipendiat.

Hur kändes det att få biljettenstipendiet?

– Det var kul såklart. Det är kul att någon uppskattar det man har gjort och att jag inte bara har varit i vägen på redaktionen, säger Oskar Madunic Olsson.

Stipendiet går till den medarbetare på  Lundagård som bäst visat prov på lekfullhet, mod och briljans under året som gått. 

Vad betyder mod, lekfullhet och briljans för dig?

– Jag hoppas att jag har vågat tänka själv och testa egna idéer. Det är det som jag uppfattat är poängen med stipendiet. Jag delar den visionen och hoppas att det är därför jag fått det, säger Oskar Madunic Olsson.

Finns det något som du planerar att göra när du är i Riga?

– Det är lite långt kvar men det är en sak jag vet att jag vill göra. Jag är intresserad av arkitektur och jag vet att det finns fina jugendbyggnader i Riga så det ska jag kolla upp, säger Oskar Madunic Olsson.

Motiveringen från Marko Wramén till årets vinnare av biljettenstipendiet lyder:

Att skriva briljanta texter om kontroversiella ämnen kräver mod och att dessutom skriva så många som årets vinnare kräver hårt arbete. Här har vi en flyhänt reporter som gång på gång producerar genomarbetade artiklar och reportage om allt från statens fastighetsaffärer inom universitetsvärlden till oegentligheter med forskning och ekonomi.”