Lunds studenter tredje nöjdast i Sverige

- in Nyheter
@Lundagård

I veckan meddelades delar av resultatet ifrån undersökningen FöretagsBarometern 2017. I mätningen där studenter bland annat har fått betygsätta hur nöjda de är med sitt universitet eller högskola hamnar Lunds universitet på en tredjeplats.

I undersökningen som är utförd av Universum har närmare 22 000 studenter i Sverige fått svara på hur nöjda de är med sitt universitet eller högskola. Enligt mätningen finns Sveriges mest nöjda studenter på Handelshögskolan i Stockholm. Lunds universitet hamnar på en tredjeplats.

Undersökningen som främst fokuserar på att ranka attraktiva arbetsgivare har också låtit studenter ge betyg åt sitt universitet eller högskola baserat på deras anställningsbarhetsfokus. Här hamnar Lunds universitet på en fjärdeplats medan Handelshögskolan i Stockholm ligger kvar på toppen.

”Resultatet visar att det finns en tydlig koppling mellan studenternas nöjdhet och högskolan eller universitetets fokus på anställningsbarhet, säger Claes Peyron, Country Manager Sweden på Universum i ett pressmeddelande under måndagen.

Tidigare i sommar släpptes den årliga listan över världens bästa universitet. I QS World University Rankings 2018 hamnar Lunds universitet högst upp av de svenska lärosätena och återfinns på plats 78.