Inget vatten i AF-borgen

- in Nyheter

På grund av en vattenläcka ute på gatan fanns det på förmiddagen inget vatten i AF-borgen. Läckan lokaliserades inom två timmar och kunde lösas innan halv två på eftermiddagen. 

Uppdaterad: kl. 13.30, 8 september 2017

På alla toaletter i borgen sattes skyltar upp med texten ”toalett avstängd på grund av vattenläcka på gatan”. Under fredagsförmiddagen fanns det ingen tillgång till vatten i byggnaden. Däremot hann Café Athen koka kaffe på morgonen innan vattentillgången ströps. För toalettbesök hänvisades folk till närliggande byggnad Palestra.

Vattenläckan i fråga var på Sankt Annegatan som ligger precis bakom AF-borgen. Där fick man plocka upp kullerstenarna och gräva ett cirka tre gånger tre meter stort hål som sträckte sig drygt en och en halv meter ner i marken. Runt ett-tiden på eftermiddagen rann det återigen vatten i AF-borgens kranar.

Foto: Simon Appelqvist