Nedräkningen har börjat

- in Nyheter

Det är sju månader kvar till Lundakarnevalen 2018 och i går klockan 19.47 började nedräkningen. Ett sextiotal personer hade samlats i duggregnet på Tegnérsplatsen utanför AF-borgen där fasaden var drömlikt upplyst i grönt, lila och rosa ljus. På trappan framför borgen stod karnevalsgeneralen och karnevalskommittén hållandes i ett vitt skynke.

–Ungefär en gång i månaden kommer vi att ha nedräkningar inför karnevalen för att påminna alla om att snart är det dags!, säger Ellen Olsson vierichef för Lundakarnevalen 2018.

Freja Davidsson Bremborg, Patrik Norrman och Ellen Olsson. Foto: Lisa Bergenfelz

Magi, en imaginär värld samt en celeber gäst utlovades och levererades…via Skype. Precis när man trodde att den hemliga gästen skulle hoppa fram bakom skynket presenterades mentalisten, hypnotisören Henrik Fexeus på en stor datorskärm vilket skulle skapa en imaginär verklighet.

– Han var inte här, han var i en annan värld säger Patrik Norrman, musik- och programchef för Lundakarnevalen 2018.

Varje nedräkning kommer ha en celeber gäst som hjälper karnevalskommittén att räkna ner och ge en lyckoamulett för tur. Turamuletterna sätts upp i drömfångaren som kommer hänga med karnevalisterna på resan fram till karnevalen i maj.

Henrik Fexeus valde att ge ett fickur som han lovade att skicka ner till Lund så att det kan sättas upp i karnevalens drömfångare.