AF-bostäder vidtar åtgärder efter rån på Ulrikedal

- in Nyheter

Natten till söndagen skedde ännu ett rån i Lund. Denna gång i anslutning till studentboendet på Ulrikedal. AF-bostäder har vidtagit åtgärder på grund av händelsen.

De senaste veckorna har flera rån skett runtom i Lund. Tre har skett i närheten av AF-bostäders studentboende på Ulrikedal. Det senaste rånet inträffade i helgen, natten mellan lördag och söndag.

Enligt Sydsvenskan (4/12)  knivhotades en 23-årig man av tre män vid fyra tiden på lördagsnatten när mannen var på väg till sin studentkorridor på Ulrikedal. Under knivhot tvingade de till sig kontokort, kortkod, kontanter och en mobiltelefon. Innan rånarna lämnade platsen stack de 23-åringen i låret med kniv. Skadorna ska inte ha varit så allvarliga att han behövde uppsöka sjukhus.

På grund av händelserna har AF- bostäder nu utökat sin bevakning på Ulrikedal.

– Vi har stående bevakning i form av Securitas som vi har samarbete med, de är ute på alla bostadsområden. Det vi gjort nu i helgen är att vi utökat den tiden som de är på Ulrikedals bostadsområde och det kommer att pågå tillsvidare , säger Rose-Marie Stolpe, förvaltningschef på AF-bostäder.

– Sedan har vi satt personal på att se över alla entrédörrar så att de fungerar och gått igenom utomhusbelysning så att den fungerar som den ska, säger Rose-Marie Stolpe.

I nuläget försöker AF-bostäder få kontakt med polisen och avvaktar vidare åtgärder.

– Vi vill få kontakt med polisen för att höra om de har någon kommentar angående något annat som vi kan göra för att förebygga brott, säger Rose-Marie Stolpe.