Lena Frisk fortsatte nedräkningen

- in Nyheter

12.18 var det dags igen. Fjärde nedräkningen i ordningen inför Lundakarnevalen hölls i dag på Tegnérsplatsen utanför AF-borgen.

Likt så mycket annat som har med imaginalkarnevalen att göra så omgavs eventet i dag av en viss mystik och ett spel med siffror. Klockan 12.18, den 18 januari räknades det ner till Lundakarnevalen 2018 som kommer dra igång den 18 maj.

– Nedräkningarna är ett sätt för oss att uppmärksamma att det snart är vart fjärde års roligaste helg på gång, säger Patrik Norrman, Musik- och Programchef för Lundakarnevalen 2018.

Foto: Lisa Bergenfelz

Under dagens nedräkning fick komikern Lena Frisk äran att sätta upp en symbol i karnevalens maskot och följeslagare, drömfångaren. Komikern valde att sätta upp en orange Pippiperuk som ska representera ”power”.

Foto: Lisa Bergenfelz

Varför ville du vara med och räkna ner till karnevalen?

Jag fick frågan, jag visste inte att man gjorde såhär men det är klart man ställer upp på det. Jag tycker att alla ingångar i humor ska uppmuntras, säger Lena Frisk.

Lena Frisk avslutade nedräkningen med att ropa ut siffran fem. Enligt Patrik Norrman en ”imaginal siffra”. Men klart är att det i dag är exakt fyra månader kvar tills Lundakarnevalen 2018 drar igång.