Karnevalståget tar en annan rutt i år

- in Nyheter

Nu har rutten för Lundakarnevalens karnevalståg släppts. Traditionsenligt passerar tåget Allhelgonakyrkan och Klostergatan men på grund av vägarbetet tvingas de ändra sin bana.

Lund är just nu fyllt av vägarbeten och spårvagnsarbeten. Detta påverkar även Lundakarnevalen som äger rum i maj.

Under varje Lundakarnevalshelg rullar ett karnevalståg genom Lunds gator. I år kommer tåget rulla den 19 och 20 maj i två timmar från klockan ett. På grund av vägarbete tar tåget i år en något annan väg.

Enligt Lundakarnevalens pressmeddelande kommer tåget starta i Lundagård som vanligt, rulla upp längs Sandgatan och sedan förbi Universitetsbiblioteket och Allhelgonakyrkan. Här kommer tåget ta en ny vändning. I stället för att som vanligt gå ner för S:t Laurentiigatan så kommer tåget gå ner mot Clemenstorget längs S:t Petri Kyrkogata. Från Clemenstorget är tågvägen den vanliga: ner till Bantorget, längs Klostergatan, ner mot Stortorget, vidare mot Mårtenstorget och avslutningsvis tillbaka upp mot Lundagård.

Karnevalståget är det största och äldsta nöje inom Lundakarnevalen. Paraden består av vagnar, oftast lastbilar, dekorerade och utbyggda av studenter med inspiration av årets tema. Förutom musik som spelas från stora högtalare på vagnarna kan man också höra en och annan blåsorkester.

 

Rutten för karnevalståget den 19 och 20 maj. Illustration: Press/Lundakarnevalen

You may also like

Drönare förstörd av polisens insatschef

Under karnevalshelgen upprättades ett flygförbud över delar av