Årets Biljetten-stipendium utlyst

- in Nyheter
@Lundagård

Lekfullhet, mod och briljans. Tack vare detta fick en Lundagårdsmedarbetare en resa till Riga förra året. I år får Biljetten-stipendiaten en resa till Berlin.

Marko T. Wramén, som är född och uppvuxen i Malmö, var tidningen Lundagårds redaktör 1994. Den frilansade journalisten är instiftare till Biljetten, stipendiet för Lundagårdsmedarbetare som ska uppmuntra till lekfullhet, mod och briljans.

Marko Wramén var chefredaktör och ansvarig utgivare på Lundagård 1994.
Foto: Privat

Det var när Marko pluggade journalistik vid Göteborgs universitet som han uppmärksammade det ideella arbetet som flera människor ägnade sig åt, och hur dessa la ner mycket tid och hårt arbete på detta. Genom stipendiet får Marko möjligheten att ge tillbaka till dem som arbetar hårt och frivilligt. Tanken är att stipendiet ska motivera Lundagårds medarbetare i sitt ideella arbete.

Kriterierna för att kunna erhålla stipendiet Biljetten är att Lundagårdsmedarbetaren i sitt arbete ska våga sticka ut, våga vara annorlunda men ändå kunna göra ett bra och intressant jobb. Stipendiet ska uppmuntra till lekfullhet, mod och briljans, och alla medarbetare på tidningen får söka.

Förra året tilldelades skribenten Oskar Madunic Olsson stipendiet. Hans arbete för Lundagård gav honom en  resa till Riga.

Årets mottagare av Biljetten får en resa till Berlin.

Så här söker du Biljetten:

  • Krav: Du är medarbetare på Lundagård och har gjort jobb det senaste året.
  • Gör: Skriv ett personligt brev där du motiverar hur ditt arbete motsvarar lekfullhet, mod och briljans. Bifoga exempel på jobb och beskriv situationer där du tycker att detta syns.
  • Ansökan: Skicka in ansökan till lundagard@lundagard.se senast onsdag 25 april.

 

You may also like

“Fri akademi eller genusdoktrin?” – Höstens första studentafton

För första gången någonsin kunde man följa Studentafton